Bibija Kerla - dodjela Sestoaprilske nagrade grada Sarajeva

Bibija Kerla- sportiskinja , reprezentativka bivse Juge i nase nam Bosne i Hercegovine u 4 sporta. Ucesnica Olimpijsdki igara u Sarajevu 1984, i Calgariju 1988, iza sebe ima preko 20 Svjetskih prvenstava, Evropskih i Balkanskih takmicenja.

Najsvestranija sportiskinja na Balkanu. Imajuci u vidu da su sportisti najbolji ambasadori svoje drzave moramo istaci da je Kerla Bibija promovisala svoju drzavu i svoj grad u najboljem svjetlu.

Kerla je podpredjednik medjunarodne kuglaske federacije , sto je dokaz koliki ugled ima kao predstavnik svoje drzave, Ujedno je medjunarodni sudija a govori 3 strana jezika i time dokazuje svoju raznovrsnost u pojedinim segmentima drustvenih aktivnosti.

Citav svoj zivot posvetila je svom narodu i svojim humanitarnim akcijama je dokazala da joj je mjesto medju velikanima nasega grada.

Za vrijeme velikih poplava 2014 godine Kerla je punih 45 dana provela na terenu i podijelila 35 tona hrane , odjece i obuce narodu koji je u tom trenutku to najvise trebao.

Podrzimo ovu akciju i dokazimo koliko cijenimo sve ono sto je Biba uradila za grad Sarajevo i njene gradjane.

Hvala i puno srece


Grupa gradjana    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Grupa gradjana to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people. We will advertise this petition to people who are viewing other petitions on our website, but have not yet viewed this petition.

Facebook