Zaustavite širenje mržnje i laži portala jelah.ba https://www.facebook.com/JELAH.BA?fref=ts

Pozivamo sve koji imaju vlastiti stav, izgrađeno kritičko mišljenje i koji razmišljaju svojom glavom da zajedno sa nama bojkotuju "rad" lokalnog portala/fb stranice - jelah.ba!

Bez trunke profesionalnosti i na način koji je krajnje degutantan samoprozvani novinari-mahalaši izvještavaju o svakodnevnim dešavanjima sa područja Jelaha i okolnih mjesta upravo putem pomenutog medija, a da nisu ni svjesni dubokih posljedica vlastite neprofesionalnosti, posljedica koje ostavljaju na često zaslijepljenu i nedovoljno informisanu javnost.

Jelah.ba je portal koji iz dana u dan bez bilo kakve provjere i kvalitetnog filtriranja informacija objavljuje tzv. "vijesti iz inboxa", tako da ulogu medija vrlo lahko preuzimaju raznorazni profili ličnosti koji (najčešće) ličnosti i nisu, a da zapravo ne znaju šta sve može učiniti jedna pogrešna, često i namjenski iscenirana, informacija.

Jelah.ba je portal koji ima gotovo 10 000 lajkova i koji prate hiljade ljudi, a uglavnom oni koji su prozor kod kuće zamijenili prozorom u online svijetu, razgrtanje zavjese – ukucavanjem jelah.ba u fb search polje, a ono slavno „nek komšiji crkne krava“ modernijim „nek komšiji nestane konekcije“.

Jelah.ba je portal koji krši sve moguće odredbe Kodeksa za štampu i online medije BiH, a koji je izdalo Vijeće za štampu u BiH.

U opštim odredbama pomenutog Kodeksa stoji: „Dužnost novinara i izdavača štampe i online medija je poštivati potrebe građana za korisnim, blagovremenim i relevantnim informacijama, kao i braniti načela slobode informisanja i pravo na pravedan komentar i kritičko novinarstvo“.
Šta je od svega što ste ikada pročitali na jelah.ba bilo u skladu s poštivanjem „potrebe građana za korisnim(???), blagovremenim (evo „jako“, friško, taze, sa lica mjesta, da se naslađujete?!) i relevantnim(?) informacijama“?

Kako vas ne bismo vodili posebno kroz sve članove Kodeksa za štampu, u prilogu vam dostavljamo link na kojem možete pročitati Kodeks u potpunosti te sami (pri čistoj svijesti i zdravoj pameti!) presuditi koliko (i ako uopće) se istog Kodeksa pridržava i lokalni mahalski online „medij“ – jelah.ba.


Elvir sinanovic    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Elvir sinanovic to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...

Facebook