Besplatni udžbenici za sve učenike grada Karlovca

Kontaktirajte autora peticije

Besplatni udžbenici na podrucju grada Karlovca

2016-10-05 15:31:52

Poštovani/a,

Ovim putem Vam se prije svega zahvaljujemo što ste potpisali peticiju „Besplatni udžbenici za sve učenike grada Karlovca“. Naši dragi volonteri su skupili preko 3000 potpisa podrške. Tijekom današnjeg dana sve prikupljene potpise smo predali predstavnicima gradske vlasti. Za sve one koji se pitaju zašto sada peticija i koji su sljedeći koraci, u par sljedećih crtica ćemo Vam pojasniti:     

-klub SDP Karlovac 2015. godine podnio je amandman na proračun Grada Karlovca, u kojem smo tražili već tada da se omoguće svim učenicima besplatni udžbenici. Tada gradonačelnik Damir Jelić i vladajući HDZ sa svojim koalicijskim partnerima nisu imali sluha. Već skoro godinu dana ovu priču smo potezali skoro na svakom Gradskom vijeću, ali nažalost pozitivnog odgovora nismo dobili.

-          svjesni smo da nas par oporbenih vijećnika ne može imati takav utjecaj, kao 3000 građana koji su potpisali ovu peticiju. Nas mogu ignorirati, ali 3000 građana ipak ne mogu. Krenuli smo sada u ovu akciju jer pred nama je sada proračun za 2017. godinu i prije samog nacrta proračuna želimo pokazati koliko građana zapravo želi i kolikim građanima bi ovo bilo od velike pomoći.

-          nakon predaje potpisa gradskoj vlasti dali smo rok od 15 dana da nam odgovore pozitivno ili negativno o zahtjevima koje smo postavili Ako odgovore pozitivno, bit će ovo uspjeh svih stanovnika grada Karlovca jer s ovim smo stvorili dobar temelj za budućnost naše djece i olakšali roditeljima školaraca jer živimo u vremenu teške gospodarske situacije kada mnogi ne mogu opremiti svoje dijete za školu. Ako odgovor od gradske vlasti biti negativan, ono što nam preostaje kao građanima i jedino sredstvo da dođemo do ovoga cilja je gradski referendum. Znajući činjenicu da bi referendum koštao oko 1,5 milijuna kuna, mi ipak mislimo da će poslušati glas 3000 građana i da to toga neće doći. Za lokalni referendum biti će nam potrebno 20% potpisa birača s područja Grada Karlovca. Ne sumnjajući u potrebe naših građana vjerujemo da ćemo bez problema skupiti i te potpise, te ako dođe do toga očekujte nekoga od naših 50 volontera koji će svakako pokucati i naša Vaša vrata da nam date podršku za referendum.

-          na Facebook stranici „Peticija“ možete pratiti sva daljnja događanja, a svakodnevno nam se možete obratiti s pitanjima na marina.novakovic1986@gmail.com ili na 091/5899452.  

U suvremenim i razvijenim društvima glavni razvojni čimbenici su obrazovanje i učenje.

“Investicija u znanje isplaćuje najbolje kamate” - R.Frost

  Organizatori akcije:

Marina Novaković Matanić

Nikola Badovinac


Marina Novaković Matanić



Podijeli ovu peticiju

Pomozite da ova peticija dostigne više potpisa.

Kako promovisati peticiju?

  • Podijelite peticiju na svom Facebook zidu i u grupama vezanim za temu peticije.
  • Kontaktirajte svoje prijatelje.
    1. Napišite poruku u kojoj ćete objasniti zašto ste potpisali peticiju, jer je veća vjerovatnoća da će je i drugi potpisati ukoliko shvate značaj teme.
    2. Kopirajte i zalijepite internet adresu peticije u vašu poruku.
    3. Pošaljite poruke na mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.



Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...