STOP nasilju i zlostavljanju djece! Jer nas se tiče!


Gost

#1276

2016-01-11 11:34

Zato što me na to obavezuje moj poziv i moja uvjerenja.

Gost

#1277

2016-01-11 13:24

Davno je bilo vrijeme da se zaustavi svaka vrsta zlouotreba i toleriranje svake vrste zloupotreba naših političara, i njihovih dušebrižnika, tranzicijskih tajkuna i novopečenih i privilegiranih bogataških porodica koji do jučer nisu znali ko su, šta su i odakle su. NAŽALOST, DANAS, vidimo i znamo šta nam se i zbog čega dešava i kuda i u koje blato tone ova naša lijepa Bosna i Hercegovina i njeni građani.

Gost

#1278

2016-01-11 16:11

Šta reci...jednostavno pedofili silovatelji makroi i sileđije što se iživljavaju na djeci jedini lijek je puno ime i prezime i dobra robija ili kratko i jasno META U GLAVU
Nemogu da vjerujem da se ovo dešava sve kod nas ....nekad se stvarno9 sramim sto ne mogu pomoci nesto specijalno jer sam i ja obicni smrtnik ali me duša zaboli kad cujem da se ovako nesto desi nasoj omladini nasim malisanima


Gost

#1279

2016-01-11 18:27

Nema države ako ne śtiti nezaštićene

Gost

#1280

2016-01-11 23:20

Tuga za Mahirom je najveca tuga i bol roditelja i sram za roditelje nasilnika. Treba cuvati djecu od takvog proklestva i zla.

Gost

#1281

2016-01-12 03:01

Potpisujem.

Gost

#1282

2016-01-12 15:30

Zajedno mozemo uciniti mnogo toga i naravno da je briga nas sviju da stvorimo sigurniji i bolji zivot nase djece. Naravno da nas se tice i saosjecam sa svom tom jadnom i neduznom djecom koje su zrtve nasilja. Neka svako od nas pode od sebe i pomisli da je i njegovo dijete moglo biti zrtva zlostavljanja. Pomozimo i stitimo jedni druge. Sve su to nasa djeca.
Eki

#1283 Re:

2016-01-13 07:28

#1280: -  

 Mene je pocela fascinirati kontradiktornost Mahirove majke. Vjerujem da je velika bol izgubiti dijete, ali kako to da je odjednom sada pocela priznavati da joj je nastavnik geografije rekao da mahira treba zastititi, a ranije tvrdila da nista nisu znali. da ta skola nevalja, ovo ono.., Znaci Mahirov nastavnik geografije je rekao da malog zovu vlah (vjerovatno zbog bioloskog oca srbina koji se ni dan danas nije izjasnio niti ga je ko pitao za zdravlje). Da li biste vi ostavili svoje dijete u skoli kada bi culi da vam dijete zovu "balija"? Trece sto mi je jako cudno, ali imam utisak da je to Mahirova majka prkosila bioloskom ocu. Sta ce jedno dijete koje ne klanja u skol koja ima dzamiju i gdje se klanja, ne klanja Mahirova majka. Niko nije vjerski nastrojen. i da ga posalje u skolu da ne kazem gdje je vladavina dzemmata nur. Da li je mahirova majka prkosila bioloskom ocu? Cetvrto, da li je istina da je Mahirov bioloski otac podigao tuzbu protiv Mahirove majke? Pisala sam ranije da podrzavam peticiju, jer su i mene izazivali, ali moja majka je sve primijetila na meni. Sesto, zamislite da vam neko marise dijete svaki dan, a da rodjena majka ne primijeti modrice. Kakva je to majka? Pa ima ih primijete lose raspolozenje kamoli nesta drugo, ogrebotinu! Sedmo, zasto odjednom sada spominje jednog Mahirovog prijatelja, zar nije rekla da on u toj skoli nije imao prijatelje? Osmo, kako je mogla saznati da se tudje dijete pokusalo ubiti, a svoje nije? Deveto, kako je odjednom sada priznala da su primijetili da mahir trosi vise toletnog papira nego inace? Pa zamislite da vama neko gura oklagiju, da li bi "normalno" hodali? Da li bi imali krv na gacicama? Deseto, sto mi je vrhunac, nisu pitali bioloskog oca za zdravlje, a pitaju tamo nekog ocuha da drzi eseje na Tv-u. Koj e ocuh? NIKO. Jedanaesto, zaista nema opravdanje sta su radili malom, to je horor, prvo kada skontas da su to uradili djeca, drugo da su to uradila djeca koja su bila vjerski nastrojena. Iako to ne opravdava da ta majka pljuje po islamu. Islam nema veze sa tim. Kaze da je muslimanka, a dva puta se udavala za nemuslimana. Glavno pitanje je sta je dijete koje nije vjerski nastrojeno radilo u toj skoli.  Ne mozes ti kao majka kriviti druge, a ne kriviti sebe jer si prkosila bioloskom ocu. Opet kazem, nema opravdanja sta se desilo malom, ali nije samo skola kriva. Ipak i u skoli je bilo normalnih koji su skrenuli paznju da malog zovu vlah. Ja shvatam da je majka mozda i izgubljena, izvan sebe, ali toliku kontradiktornost u zivotu nisam cula.  I zaista ono sta mene fascinira da ona kao majka nije nista primijetila, da joj je kao majci bilo svejedno sto joj dijete zovu vlahom.


Gost

#1284 Re: Re:

2016-01-13 08:22

#1283: Eki - Re:  

  Vi imate strašan haos u glavi! Molim Vas da potražite stručnu pomoć prije nego što objavite ovakav tekst!

Adnan

#1285 Re: Re: Re:

2016-01-13 09:49

#1284: - Re: Re:  

 Zar biološki otac nije u žalosti? Zašto biološkog oca nisu zvali da govori? Zvali tamo jednog očuha, koji nije imao ništa bolje da kaže osim da biološki otac nije plaćao alimentaciju. Pa šta i ako nije plaćao. To samo govori da su ti ljudi upirali u druge prstom.


Gost

#1286 Re: Re: Re: Re:

2016-01-13 11:02

#1285: Adnan - Re: Re: Re:  

 Slažem se da otac ima pravo da se bori za svoje roditeljstvo! Molim da ga ne zovete biološkim ocem, jer se taj izraz koristi za one kod kojih postoji dvojba o očinstvu! Ovaj slučaj to nije! Hvala


Gost

#1287

2016-01-13 12:59

Užasnuta sam zbog patnji koje je podnosilo ovo siroto dijete i bijesna jer smo kao drušvo u 21. vijeku takvo što dozvolili. Krajnje je vrijeme da se promjeni zakonska regulativa u oblasti koja tretira međuvršnjačko nasilje ali i odgovornost obrazovnih institucija i svih aktera u ovakvim slučajevima uključujući i roditelje nasilnika. Sistem bi trebao biti na strani žrtve a počinitelji adekvatno sankcionirani na način kako je to zakonski uređeno u razvijenim zapadnim zemljama.

Gost

#1288 Re: Re:

2016-01-13 13:42

#909: Ammar - Re:  

 Ne, ne šalim se i ne razumijem poentu Vaše replike???? Šta ste uopće htjeli reći sa Vašim komentarom?

 Ko je spomenuo Vedrana u bilo kojem kontekstu? Ko je spominjao bilo kakvo poređenje?

 Objasnite!?! Zaista ste nerazumni i Vaš komentar je neprimjeren. Pročitajte malo bolje ponovno! I mene ne trpajte u isti koš s  ostalima, jer ja znam šta sam uradila i šta ću da radim u borbi protiv vršnjačkog i bilo kojeg drugog oblika nasilja, a Vi kao i ostali  zapitajte se da li ste to isto učinili...

 

 Pozdrav!

Adnan

#1289 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-13 15:14

#1286: - Re: Re: Re: Re:  

 Biološki sam prvensteno koristio da se zna da je riječ o pravom ocu, a ne o očuhu. Sada zamislite vi kako se taj čovjek osjećao kada je vidio očuha svoga rahmetili djeteta kako drži predavanja , kako sjedi na mjestu gdje je ustvari on, kao otac trebao da sjedi kao da je pravi otac. Da li je ijedan medij napisao kako se zove Mahirov pravi otac? I kakvo je njegovo mišljenje o ovome? NIJE. Sada zamisli tog čovjeka u tuzi, jadu, što su mu ubili jedinca, i još na to kao šlag na tortu mora slušati riječi očuha kako njega okrivljuje što nije plaćao alimentaciju. Dakle zaključujemo u cijeloj ovoj frci očuhu je do para.


Gost

#1290 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-13 16:15

#1289: Adnan - Re: Re: Re: Re: Re:  

  Potpisnici peticije poštuju bol roditelja za izgubljenim djetetom, a roditelj će naći načina da se izbori i nađe pravdu za svoje tragično nastradalo dijete! Mi nismo ovdje da sudimo djetetovim roditeljima i da zadiremo u njihove porodične odnose! Stop nasilju i zlostavljanju djece! Jer nas se tiče!

Adnan

#1291 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-14 06:33

#1290: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Niko ne zadire u ničije porodične probleme koji su očiti. Nego se radi o tome koga su zvali da govori. Šta je taj čovjek izjavio, ne poštujući nimalo bol oca. Koliko je raja ozbiljno shvatila ovu peticiju dokazuje da ih se samo 13 279 potpisalo. Kada neko počne da razmišlja, te osobe napadaju. 

 

Realno, da li je bilo primjereno da očuh u ovakvoj situaciji spominje alimantaciju? To je samo dokaz da taj čovjek ne poštuje bol Mahirovog oca. Pročitaj malo BUKA magazin. 

 

Još bi sada neko trebao da povjeruje da je očuh u tuzi, i da mu je stalo do djeteta...


Gost

#1292 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-14 09:32

#1291: Adnan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Da li je mišljenje 13 279 građana, roditelja ove države bitno? Za Vas i takve kao što ste Vi vjerovatno da ne, ali ovo je naš doprinos da se naši ciljevi artikulišu i proslijede institucijama države koje treba da reaguju! Mahirov otac, da želi, se može obratiti javnosti i iznijeti svoje viđenje ove tragedije! Ovdje, ponavljam, ne optužujemo i ne sudimo roditeljima nego monstrumima koji vežu i siluju!!! Oni su naš problem i dok ima nas da dignemo svoj glas protiv zločina, bilo to i na način da " samo" potpišemo peticiju, neće mirno spavati sigurni da se ovo može zaboraviti i pomesti pod tepih!

Adnan

#1293 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-14 13:59

#1292: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ja tebi rekoh da pročitaš BUKA magazin, a ti kao da imaš tampone u ušima.  Jesi li ti svjestan da to nije prvi slučaj zlostavljanja u toj školi? Brojka 13 289 je sramotna brojka u odnosu na sve roditelja Bosne i Hercegovine, na sve ljude koji su imali slično iskustvo. Ako si malo pročitao komentare ispočetka, znao bi da 60% potpisača je imalo slično iskustvo, ili se radi o familiji žrtve. Mahirov otac je očito prevelik gospodin da bi se pravdao na optužbe očuha. U ovakvim situacijama se pokazuje karakter. Lafo protiv ste nasilja, a napadate ovdje svakog ko kaže šta misli. 


Gost

#1294 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-14 15:17

#1293: Adnan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

  Čitati BUKU sa tamponima u ušima?!

Sanda

#1295

2016-01-14 17:14

Oovu peticiju, i ne samo peticiju nego i komentare potpisalo je 90% laznih moralista. Preko interneta ( drustvenih mreza) svi su lavovi i lavice, a u pravom zivotu misevi. Koliko sam samo puta prosla, bila svjedok situacija, djeca napadaju djecu a odrasli gledaju i smiju se, dok ostala djeca snimaju da imaju medju svoje "memoare".  90% majki (roditelja) ovdje, koji su potpisali ili komentarisali spadaju medju one koji razmisljaju " dobro je dok se ne tice mog djeteta". I vi zelite promjene? Grdne rane..

Ne moze niko nista napisati a da se deset ne posvadjaju zasto i kako je napisano, i vi protiv nasilja?


Gost

#1296

2016-01-14 21:36

Zbog i moje djece jer ako se nesto pokrene u BiH onda ce sigurno imati odjeka i u regionu kao sto je R Hrvatska i treba stati na kraj tome , jer vise nema postovanja ni prema roditelj a ponajmanje prema uciteljima , nekad se znalo tko je ucitelj, bili su strah i trepet i svi smo vise manje odrasli u odgovorne ljude , sto cisto sumljam za nadolaZece generacije, hvala
Vivana

#1297

2016-01-15 07:24

  Moj otac koji danas ima 53 godine u to "vase" lafo "strogo" doba odalamio je profesora sakom ( doduse opravdano, jer ko kome daje za pravo da mu spominje mater). Mislim da je greska sto neki prosvjetni radnici sebi daju svasta za pravo. Ja se sjecam dok sam ja isla u skolu, nisu u stanju da prenesu znanje a komentarisu ko gdje izlazi i zasto to radi, ko se kako oblaci.  Mislim halllo ako ne smeta roditeljima sto njima smeta, "kebarama" od 40-50 godina. I dosta se prosvjetni radnici mjesaju u neciju privatnost. Prvo treba prosvjetne radnike prevaspitati, pa onda djecu.


Gost

#1298 Re:

2016-01-15 08:58

#1295: Sanda -  

 Vala baš


Gost

#1299

2016-01-15 21:39

Zasto????Jednostavno stop nasilju nad djecom u porodici u skoli djeca treba da zive jedan lijep radostan zivot treba im ljubav paznja razgovor svega toga je premalo danas ....STOP NASILJU NAD DJECOM!!!!!!

Gost

#1300

2016-01-15 23:19

Užasnuta sam tragedijom. Duboko suosjećam s roditeljima dječaka.