Za izmjenu Člana 18. Zakona o bibliotečkoj djelatnosti FBiH


Gost

#26

2016-03-11 12:12

Vrijeme je da se pod hitno zaustavi masovna proizvodnja  parabibliotekara!

Vrijeme je da se konačno ovakvoj praksi suprotstavi i Katedra za bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu!

Vrijeme je da se javno osude profesorice s Katedre za bibliotekarstvo koje su godinama rasprodavale vlastitu struku zbog sitnih ličnih interesa, a na štetu struke, studenata, obrazovnog sistema i cjelokupnog društva!

Vrijeme je da se javno obznane najvrednije grobarke naše struke:

emeritus Emina Memija, grobarka sve do svoje smrti 2012. godine,

emeritus Lamija Hadžiosmanović, grobarka sve do odlaska u penziju.

Ne treba zaboraviti pohvaliti ni prof. dr. Senadu Dizdar, koja revno nastavlja praksu Emine Memije i Lamije Hadžiosmanović kao otjelovljena podrška Centru za permanentno obrazovanje bibliotekara pri NUB BiH i kao požrtvovana predavačica ili prodavačica na tzv. studiju za doškolovanje bibliotekara na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru...

Vrijeme je da se sve smetlje izvuče na svjetlo dana i da se krene ka prosperitetu i općem dobru...


Gost

#27

2016-04-14 21:56

Nadam se da ce peticija biti usvojena. Iako vise ne zivim u BIH, iz istih razloga sam konstantno ili gubila zaposlenje ili bila u nemogucnosti da dobijem novo, sto me je I natjeralo da napustim Bosnu. Politickim I svakojakim drugim putevima nestrucan kadar bi bivao postavljen na moju poziciju. Na svu srecu, na Zapadu se bibliotekari mnogo vise cijene I zeljela bih da se ovakav stav usvoji I u nasem podneblju. Strucan kadar zaista je u stanju napraviti velike I nadasve pozitivne promjene. Zelim da nase biblioteke budu ne samo riznice starih blaga vec I kreatori novih znanja.