Ne želimo spomenik za Richard Holbrooke u Sarajevu


Gost

/ #20

2016-02-29 14:36

Potpisujem ovu peticiju jer ne vidim apsolutno nikakvog razloga da ovaj stranac, ex diplomata ima bilo kakvo obilježje ili ikakav oblik pozitivnog pomena i sjećanja u našoj zemlji.
Između ostalih nekadašnjih aktera u periodu 1992-95 god. ovaj političar nije ništa pozitivno uradio za našu državu , nije se ni trudio da zaustavi genocid, kultoricid, urbicid koji se javno odvijao preko četiri godine pred ocima medjunarodne javnosti.
On Richard Holbrock je radio dobro svoj posao samo kad je trebalo vršiti pritisak i ucjene na našu državu s ciljem da odustanemo od naše demokratski izražene volje putem referenduma 1992. Nije ni jednim diplomatskim gestom pokazao da tu volju poštuje , naprotiv, ispoštovao je separatističke zahtjeve zločinaca i agresora Milisevica Mladića Karadžića i drugih.Ucinio je da se ukine Republika Bosna i Hercegovina, suverena, cjelovita i kao članica UN ne bude zaštićena po UN konvenciji i normama od agresije i genocida.
Njegova zasluga je podjela i uređenje zemlje po fasistickom modelu, etnoprincipu koji je sličan apartheidu u bivšoj Južnoafričkoj Republici.
Njegova zasluga je sto je zločin ostao bez kazne a agresori i ubice nagradjeni svojom ekskluzivno za sebe entitetom srpske genocidne.
NE! Ne zaslužuje nikakvo obilježje ili pozitivan pomen, nego je njegovo mjesto na nekom stubu srama s ostalima licemjerima koji su u većoj ili manjoj mjeri doprinijeli genocidu i sadašnjem poražavajućem stanju države BiH.