Želimo Maria Drmaća na mjesto direktora POZORISTA MLADIH!


Gost

/ #34

2016-03-19 14:56

Mario je GLUMAC, dokazani, kojeg vole i stariji i mladji, svjedoci smo da sve radi sa velikom strascu, da zivi za umjetnost, zasto mu onda ne pruziti priliku da RADI? Zasto ne podrzati njegove napore da pozorisne daske ozive, jer su odavno zaboravljene ispod slojeva prasine?! Zasto ne pruziti priliku covjeku koji ce nasu djecu animirati da idu gledati predstave, umjesto da sjede pred racunarom ili se bave lopovlukom? Zar im ne treba biti primjer kulturno uzdizanje?! Podrzavam Marija jer je on podrzao mlade, neafirmisane GLUMICE i GLUMCE, dao im je priliku, a svakako je publika ta koja je kljucna i dokle god su mjesta popunjena, ko ima pravo da takve stvari naziva pogresnim imenom?!
Izbacimo politiku iz kulture!
Mario nije jedini glumac, kada mu istekne mandat neka i neki drugi glumac bude direktor Pozorista, ali zaista neko ko ce nesto uraditi, poput njega!
Do prije sest mjeseci smo prolazili pored "mrtvog" Pozorista, a sad ga je lijepo vidjeti cistog, urednog i sa repertoarom...kada bude vise novca, bit ce i vise predstava na repertoaru!
Sasvim smo zadovoljni sadasnjim stanjem!!! Poceo je od nule- OCISTIO JE PROSTOR, ucinio ga privlacnim, a predstave su odlicne, vjerujemo da ce ih biti jos vise...nije carobnjak da sa budzetom od 1000KM producira 10 predstava!