SPASIMO KASTEL

Meho od Kastela

/ #53 Re: MORAO!

2012-02-07 18:38

#27: - Ne slazem se sa komentarom da onih koji su odrasli na Kastelu u BL vise nema, jer ja sam jedna od mnogih koje poznajem i koji su jos uvijek tu. To sto se u zadnjih 20 god. struktura promjenila ne znaci da novim generacijama Kastel ne predstavlja nista. Uostalom, iz BL niko nije MORAO da ode vec je tako izabrao.

MORALO, MORALO!

Od 1992. do 1995.(septembra) se bez pogovora MORALO otići (zna se i ko i zašto) i to nije bio ničiji 'izbor'.

Žao mi je što moram ići "off-topic", ali....

Kad te otjera s posla, oduzme ti stan, kuću (sve "dobrovoljno")... kad te fizički i psihički maltretira, kad ti u radnju stave bombe ili 'dinamit'.......kad se koriste mehanizmi KAPILARNOG TERORIZMA (pronađi značenje) i to sve u gradu u kojem rata nije ni bilo, onda si MORAO otići (i platiti još za to!) a ne 'birati' (osim izuzetaka kojih uvijek ima).

To je gosp. #27 istina. Sve ostalo...ma znaš ti to, vjerujem samo treba prihvatiti istinu i činjenice a ne iracionalnim i imaginacijom sam sebe lagati.

KASTEL!

Ako to neprocjenjivo blago ne sačuvate i renovirate (autentično) uz adekvatne sadržaje, onda možete i Vrbas betonirati, postakliti i to ruglo koje se pravi od "Ljepotice na Vrbasu" dovršiti do kraja.

E, sad mnogi od tih tadašnjih  kreatora  "izbornog odlaska" i njihovi sljedbenici nastavljaju nešto slično - sad im i KASTEL SMETA!!!

Možda u svom (ne)znanju misle da je to "turska" građevina...pameti draga.