Trazimo da tuzilastva pokrenu istragu u slucaju TGT Tragtas

Quoted post

apartmani

#2

2014-03-17 14:18

Suno Huseinović optužuje vlasnika firme "TGT Tragtas"

Tvrdi da je prevaren za apartman na Bjelašnici

Redakciji "Dnevnog avaza" obratio se Suno Huseinović tvrdeći da je napravio predugovor za kupovinu apartmana na Bjelašnici s firmom "TGT Tragtas" Sarajevo iz Ilijaša, čiji je vlasnik Hrusto Hasanović, te da je prevaren. Huseinović je objavio i oglas u kojem tvrdi da nije jedina žrtva prevare te poziva i ostale da mu se priključe u podizanju tužbi. Huseinović kaže da je unaprijed platio 70.000 KM, ali radovi na objektu nisu završeni u ugovorenom roku.

On je potom zatražio povrat novca, ali tvrdi da ga nije dobio te da je njegov apartman već ranije bio u vlasništvu kompanije "Remont pruga" Sarajevo.

No, Hasanović u izjavi za „Dnevni avaz“ kaže da „uredno vraća novac i da je sve prema zakonu“. Prema njegovim riječima, optužbe su neistinite.

- Kakvim se malverzacijama ljudi služe, ne mogu da spavam zbog tuđih neistina - kazao nam je Hasanović, upućujući nas na notara koji je ovjerio ugovor.

Notar Atif Džafo, kod kojeg su potpisali predugovor, kaže da on važi određeni period i ako do tada ne bude sve spremno za realizaciju ugovora, kupcu se vraća novac.

- Taj rok istekao je u ovom slučaju, a Huseinović nakon toga zatražio je izvršni otpravak koji zamjenjuje sudsku odluku. I tu je za notara završeno. Na taj način Huseinović se odrekao apartmana, treba dobiti povrat novca, a vlasnik ima pravo da prodaje apartman - kazao je notar Džafo.

Huseinović, tvrdeći da je oštećen, kaže da je saznao da ima još nekoliko osoba koje su, također, na ovaj način prevarene te da Hasanović ima političke veze koje ga štite u mutnom poslu.

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/tvrdi-da-je-prevaren-za-apartman-na-bjelasnici

Replies


Gost

#19 Re:

2015-11-03 06:30:59


Gost

#21 Re:

2016-10-04 18:08:08