STOP nasilju i zlostavljanju djece! Jer nas se tiče!

Quoted post


Gost

#1344

2016-01-22 07:17

Kao prosvjetni radnik, svu ljubav u dugom radnom vijeku, posvetila sam djeci u obrazovnom procesu i odgoju. Svako dijete zaslužuje ljubav i postovanje, od rodjenja Borila sam se i s ponosom nosim pobjede te borbe i u ratu i poslije rata. Ti rezultati imaju samo jednu oznaku i jedno značenje: ljubav , tolerancija i borba za svako dijete. Djeca, cvjetovi našeg života, stubovi svijeta, imaju pravo na bolji, ljepši život. Djeca zaslužuju i trebaju našu zastitu od zlostavljanja. S ponosom stavljam svoj potpis na ovakav dokument: STOP NASILJU NAD DJECOM!

Replies

Fejzić Suvada
Gost

#1345 Re:

2016-01-22 07:45:42

#1344: -  

 Svako s ponosom daje svoj potpis, samo što je kod nas nekako pravilo da se krivac ili krivci nikako ne nađu. Da se smrtni slučajevi ne rasvjetle nego onoga u koga roditelji  upire prstom taj it reba da bude kriv. Za mene je iskreno više šokirajuče samo stanje Mahirove mame da ta žena kojojoj je dijete i u Tuzli išlo u istu školu kaže Mahir je nosio tene.  Šokirajuče mi je da je jedno dijete koje je bilo Mirno imalo takve kazne k'o d aje u vojsci, a ne kući ( spavati na tavanu, podrumu, ispred vrata po svjedočenjima komšija- ne znam kakav smo mi narod da tad niko nije uključio socijalnu službu). Možda majka nije znala...ali zašto je insistirala da dijete bude kod nje kada neće imati vremena za rođenog sina? Kako neko može d aignoriše modrice na djetetu? Pa da se i ne zapita odakle mu?! Po svjedočenjima komšija kažu da je Mahir imao modricu. Slika je obišla internet.  Znaš nekad treba čuti i komšiluk šta priča. To nisu samo mahalske priče. Birvaktile kada bi neko došao u prošnju, otac djevojke se po komšiluku budučeg zeta raspitivao o porodici. 

Sa druge strane ne može me niko uvjeriti da su djeca od 13-14 godina spala na to da im bude zabava silovanje. Šta je radila i gdje je bila Mahirova majka kada se to desilo? U ZENICI. Žena koja je i sama prosvjetni radnik, koja je to zanimanje upisala jer lafo svi vole djecu, nije mogla prepoznati da joj s djetetom nešta nije u redu. Šta kažu njena djeca da ne kažem studenti kojim predaje za nju? Malo se raspitajte..Tjerala je dijete da očuha zove tata...hallooo. Šifra sama od sebe. Nikad neću razumijet majke kojima je preča karijera od sopstvenog djeteta. 

 

Šta su muslili kada su upisivali dijete u školu gdje se godina plaća 6000KM? Znaš ona svoje dijete nikad nije smatrala običnim, da jeste, nebi nikada išlo u tu školu. Ipak..oni su "nivo". Šta je sa familijom koja tvrdi da je očuh Mahiru zabranio da u Muzičkoj školi vikendom svira gitaru? Mahir je imo talenat. Očuhu je to bilo previše.. "ženstveno". Previše ispod "nivoa". Imati pastorće koje svira gitaru..Šta je sa mahirovim talentom crtanja? Zašto su za očuha Mahirovi snovi bili ženstveni? Za jednog dosadnog historičara.....Šta kažu za njega studenti i to se trebate DOBROOOO raspitati. Šifra. Živac. Već vidim ispred sebe sliku, Mahir nešta radi, tutnji, galami, dolazi očuh izviz šaka u glavu. Znate da mu studenti kažu d aje on živčan?