OTVORENO PISMO PREDSJEDNISTVU BH U POVODU PROVOKACIJA IZ R.SRBIJE


Gost

/ #39

2013-04-17 00:10

Vratiti ustav iz 92, Republike Bosne i Herzegovine. Poceti stampati novine u BiH u kojima objasniti narodu sta ova “gospoda” rade sopstvenoj drzavi i narodu. Novine prodavati vrlo jeftino da ih moze svako kupiti. Novac za novine cemo prikupljati i slati u BiH redovno.

Kako male drzave propadaju. Prvo im MMF omoguci dobijanje kao “povoljnih kredita” za razvoj. Niko ko potpisuje te ugovore ne procita da MMF moze u bilo koje vrijeme da proda te kredite drugome (bilo kome: drugoj banci, privatnim biznisima, bogatim ljudima u sjenci itd.) Te kredite pokradu politicari, lopovi, banda i njihova rodbina.

Kada mala drzava nemoze da vrati kredit onda oni “drugi” pocnu da uzimaju redom: luke, sume, proizvodnju ruda, struje, itd. Tako male drzave propdaju a njeni stanovnici postaju roblje sirotinja.

Narod u BiH treba shvatiti da je BiH mala drzava i da moze opstati ako svi njeni gradani razumiju da mogu zivjeti u BiH jako dobro kao i njihovi potomci. Jer BiH ima sve: hranu, energiju, more i jako pametne stanovnike. Ako to narode moj ne zelite onda spremite se da budete neciji robovi. Sam bogzna ciji. A bogami i vasi potomci a ta spoznaja itekako boli.