OTVORENO PISMO PREDSJEDNISTVU BH U POVODU PROVOKACIJA IZ R.SRBIJE

 

Upuceno otvoreno pismo,

PREDSJEDNISTVU BOSNE I HERCEGOVINE

U POVODU NOVIH NAPADA REPUBLIKE SRBIJE

NA DRZAVNI SUVERENITET BiH !!!

 

11. Aprila. 2013. godine

 

Postovana Gospodo,

 

Kako vam je poznato, nakon sto je predsjednik Srbije, Tomislav Nikolic podjelio suverenu drzavu Bosnu i Hercegovinu na dva dijela,

a jedan od njenih entiteta proglasio SRPSKOM DRZAVOM:

 

http://www.klix.ba/vijesti/bih/nikolic-o-kosovu-razgovarao-sa-predstavnicima-srpske-drzave-rs-/130407079

 

clan Predsjedništva BiH Željko Komšić je kao iskreni bosanski patriota, odlucio da u znak protesta ne prisustvovuje vec ranije ( 23. aprila u Beogradu ) zakazanom bilateralnom sastanku sa državnim vrhom Republike Srbije:

 

http://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic-nece-prisustvovati-bilateralnom-sastanku-u-beogradu-23-aprila/130410132

 

Vrsilac duznosti zamjenika predsjedavjućeg Vijeća ministara BH i ministra vanjskih poslova, gosp. Zlatko Lagumdžija, najavio je da ce, i bez obzira na sve to, vec narednog dana otputovati na Kalemegdan i boravit u jednodnevnoj radnoj posjeti Republici Srbiji:

 

http://www.mojevijesti.ba/novost/154756/Jeremic-je-zloupotrijebio-funkciju-u-UN-u .

 

Clan Predsjednistva BiH, i predstavnik bosnjackog naroda u Predsjednistvi BiH, gosp. Bakir Izetbegovic, prkosno je porucio Bosancima, "U Beograd ću ići ako treba i sam", sluganski, bas kao sto je to ucinio i njegov babo, Alija Izetbegovic, 1995. godine, kada je otisao u Dayton, bez da je o tome trazio saglasnost naroda, ili da je konsultovao tada vazeci Ustav Republike Bosne i Hercegovinee iz 1992. godine:

 

http://www.depo.ba/front/u-beograd-cu-ici-ako-treba-i-sam

 

Nema nikakve sumnje da gospodin Izetbegovic, kao bosanski turista moze i ima pravo da uprilici privatnu posjetu Kalemegdanu, kao sto nema sumnje ( nakon ovih otvorenih napada predsjednika Srbije gosp. Nikolica na suverenu drzavu BiH ) da gosp. Izetbegovic, nema pravo i saglasnost bosnjackog naroda da to ucini:

 

1/ u svojstvu clana Predsjednistva drzave na koju Srbija otvoreno vrsi agresiju,

 

2/ u svojstvu svih Bosnjaka, ili

 

3/ pod maskom neke nove izdaje sveukupnih bosanskih interesa,

kao sto je to 1995. godine ucinio u Daytonu, ili

kao sto to danas cini gosp. Lagumdzija, koji  u funkciji predsjedavjućeg Vijeća ministara i ministra vanjskih poslova BiH, sluganski najavljuje zvanicnu posjetu Beogradu vec za slijedeci dan!

 

Uostalom, o kakvom mi to,  i cijem Predsjednistvu govorimo, ako svaki od njegovih clanova ima pravo da neovisno od drugih odlucuje o tome hoce li, ili nece ici da se u ime bosanskih naroda ponizno pokloni srbijanskom kabadahiji na Kalemegdanu!? I cije to interese ovi narodni sluzbenici uistinu stite,  drzavne, narodne, ili svoje licne i privatne!?

 

Dakle, draga gospodo sluge u sluzbi ( protiv ) naroda,  niko pa ni narod, nema nista protiv vaseg odlaska u Beograd. Cinili su to i mnogi drugi, prije vas, ali, ukoliko se uistinu odlucite da odete tamo, morate imajti na umu da to cinite protiv interesa Bosanske drzave, Bosanskih naroda, i njenih gradjana, i da je to vas sopstveni put bez povratka, ravan politickom samoubistvu!?

 

Medjutim, u koliko se i odlucite da odgodite ovo vase putovanje u sopstvenu politicku neizvjesnost, vas dio duga prema ovoj Zemlji, njenim narodima i gradjanima, time jos uvijek nije izmiren, i mi od vas i dalje zahtijevamo da u ime naroda i gradjana Bosne i Hercegovine, uputite zvanicnu drzavnu notu i upozorenje:

 

1/ REPUBLICI SRBIJI, NA NJENO OZBILJNO NARUSAVANJE POVELJE UN-a U OBLASTI DRZAVNOG SUVERENITETA I MEDJUDRZAVNIH ODNOSA, I DA INSISTIRATE KOD ZVANICNOG BEOGRADA NA NJEGOVOM SLUZBENOM I JAVNOM IZVINJENJU DRZAVLJANIMA BOSNE I HERCEGOVINE, JER, OVO UISTINU  NIJE 1992. GODINA POGUBNOG BOSNJACKOG MERHAMETA I NEOGRANICENE TOLERANCIJE,

 

2/ DA VISOKOG PREDSTABNIKA EU u BiH, GOSP. VALENTINA INCKA, UPOZNATE SA NOVIM IZJAVAMA MILORADA DODIKA, PREDSJEDNIKA JEDNOG OD ENTITETA U OKVIRU OVE SUVERENE DRZAVE, U KOJIMA ON,

 

-  SUPROTNO FUNKCIJI KOJU OBAVLJA,

- PREUZETIM OBAVEZAMA IZ DAYTONSKOG USTAVA, I

- ZAKONA O ZAŠTITI OD KLEVETE ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 28/94.) UPORNO NASTAVLJA DA NEGIRA ISTORIJSKI KONTINUITET I POSTOJANJE SUVERENE DRZAVE BiH, PROGLASAVAJUCI OVAJ ENTITET ZA JEDNU OD SAMOSTALNIH I SUVERENIH SRPSKIH DRZAVA NA BALKANU!?

 

Ukoliko, kao kolektivni Predsjednik suverene drzave BiH, u tom smislu ne donesete odluku o jedinstvenom djelovanju Predsjednistva BiH, i ne udovoljite ovoj ULTIMATUM - PERTICIJI, obecavamo vam da cemo uciniti sve da vam udruzenim snagama  srpskog, hrvatskog, bosnjackog i svih drugih naroda i gradjana BiH, onemogucimo dalje obavljanje drzavnih i politickih funkcija protiv interesa drzave i njenih gradjana!?

 

Potpisnici Peticije

 

Dostavljeno:

Predsjednistvu BiH

Marsala Tita 16,

71000 Sarajevo.

BIH

 

OHR - N/r

Visokog predstavnika

Dr. Valentin Inzko,

Kovačići Sarajevo 71 000

BIH

 

- dzenan.selimbegovic@predsjednistvobih.ba ( Predsjednistvo BiH )

- Sarajevo.RD@ohr.int ( Valentin Inzko )

- onasa@onasa.com.ba ( press )

- kabinet.izetbegovic@predsjednistvobih.ba ( Bakir izetbegovic )

- info@sdp.ba ( SDP )

- predsjednik@sdp.ba ( Zlatko Lagumdzija )

- predsjednik@predsjednikfbih.gov.ba Živko Budimir

- delegation-bih@eeas.europa.eu  ( Sorensen )

- bhopa@state.gov  ( US Ambasador Moon )

 

 

 

 

 

 

 


FaceBooc group "ZAJEDNO"    Kontaktirajte autora peticije
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )