Hitno suspendovati lejlu Čolak


Gost

/ #247

2016-08-30 10:08

Es selamu alejum na site braka i sestri muslimani i mumini. Milo mi e sto mozam da go dadam svoeto mislenje. Mal osvrt dokolku nemozam nisto da storam za nasite braka i sestri vo Sirija i na site mesta kade umiraat nedolzni luge, barem da mozam tuka i na samo edna minuta makar da go odbranam nasiot din Islamot.
Najprvo, Allah s.w.t. ako saka neka i se smiluva na doticnata, dokolku ne toj znae najdobro od site nas.
Dali e iskusenie za site nas muslimanite?
Smetam deka da, postojano sme na nekakovi provokacii od site onie nemuslimani, no inshaallah ke pomine i ova. Najverojatno e polesno nie od ovie prostori da pominuvame niz ova otkolku nasite braka i sestri sto go pominuvaat vo Sirija.
Bidejki site sme svedoci na ona sto se slucuva vo Sirija duri mi e tesko da sfatam kako toa nekoj nema druga popametna rabota od plukanje i vreganje na se i sesto. Dragiot i milozliv Allah neka e so site nas.
Nema da sudam, toa e svojstvo na Allah no ke kazam deka e pod sekakva cest na nekoj da kaze i da vrega nekoj drug bez dobro da znae sto i koj i kakov e toj drugiot. Vreganjeto na vakov nacina na hidzaboat e nesto sto moze da go napravi samo nekoj sto nema poim sto toa znaci za edna sestra sto nosi hidzab (inaku jas sum vo hidzab, elhamdullilah ). Bezdugo mozebi i nemalo da se krene golema vreva dokolku izvesniot Mirza ne dal takov komentar. Zasto da ne ostane napadot na novinarkata nad islamot i hizdabot i da dobie osuda, tuku celata prikazna da se svrti na napadot na islamot kako site mulsimani se losi i sakaat da siluvaat da ubivaaat ...............
Pokraj se da se znae ednas za sekogas ne se site muslimani za stavanje vo ist kos ne site ubivaat siluvaat i neznam sto , vprocem toa i ne se muslimani. Islamot ne e religija koja veli deka treba da se siluva ubiva i sl. Kako i da e vaka mozam do nedogled jas i site nie, ona sto e loso vo celata ovaa storija e navredata za hidzabot kako sto....... ne sakam ni da pomislam kolku gnasno e toa nesto da se kaze i natakov los krajno los nacin da se pravi sporedba.
Go molam Allah da ne spasi od sekoe zlo kako na dunja taka i na ahiret na nasite braka i sestri vo Sirija da im dade spas od site maki i cennet na ahiret inshaallah, da umreme kako muslimani a na site ne upateni ako saka neka gi upati za da se spasat od cehenemot inshaallah.