PETICIJA za okončanje konkursne procedure

Nezaposlen

/ #1 Krajnja glupost

2012-09-06 00:53

Pa ova peticija osim što neće ništa postići predstavlja jedan apsurdni pokušaj da se izvrši pritisak na uposlene u Pedagoškom zavodu. I to ponajviše od direktora tih škola, a najveći razlog tome jeste što oni apsolutno nemaju načina da manipulacijom upošljavaju ljude koji njima odgovaraju.
Prije nego što nešto potpišete trebali bi se malo informisati, a ne skakati na zaključke pročitavši jedan tekst nepoznatog autora koji nema nikakve detaljne podatke već se koristi određenim zakonskim okvirima, a treba napomenuti da je i dalje sve uredu ako malo obratite pažnju, jer prekoračenja vremenskog roka još NEMA, shodno s tim ova peticija gubi na pravnoj osnovi, jer nije došlo do nikakvog kršenja zakonom određenih rokova.

U slučaju da neko ima neke dokaze o neispravnosti rada konkursne komisije i vremenski rok se zaista prekorači, tada se može započeti neka pravično osnovana peticija. U ovom slučaju ispada kao da vršite pritisak na donošenje odluka, veoma bitnih odluka do kojih treba doći jednim mukotrpnim procesom analize, komparacije i vrednovanja na stotine prijavljenih. Još ako uzmemo u obzir broj ljudi koji radi u komisiji mislim da je svima jasno o kojem obimu posla je ovdje riječ.

Po mom mišljenju, jedino što bi svi trebali da traže od ovih komisija je potpunu transparentnost, a ne zadovoljavanje ličnih motiva.