Spomenik kralju Tvrtku I Kotromanicu u Sarajevu

Quoted post

gonza

#48

2013-04-04 15:52

Kralj Tvrtko je naslijeđe bosanskih katolika i pravoslavaca a ne muslimančina. U grobu se jadan okreće kad vidi ko mu odaje poštovanje, isti oni koji su prigrlili kulturu onih protiv kojih se Tvrtko borio. Bošnjaci ne postoje vi ste samo poturčeni srbi ili hrvati, stoga marš u Anadoliju stoko balijska, pičke muslimanske.

Replies


Gost

#49 Re:

2013-04-05 12:35:27

#48: gonza -

gonza tvoja priča je kontradiktorna.

Kažeš "Kralj Tvrtko je naslijeđe bosanskih katolika i pravoslavaca" a ne kažeš jesu li ti bosanski katolici i pravoslavci danas Bošnjaci ? Ja vjerujem da i među bosanskim katolicima i pravoslavcima ima još Bošnjaka tj. da ima još onih koji nisu izdali Tvrtkovo naslijeđe i koji danas ne smatraju Dušana Silnog i Krešimira za svoje kraljeve već i dalje štuju Tvrtka. Neki Bošnjaci istina jesu preuzeli vjeru od Turaka, ali ONI JESU OSTALI BOŠNJACI za razliku od onih koji se prodaše u druge narode !!!

gonzo - jesi li ti Bošnjak ?

Ako nisi što se onda javljaš ovdje ? Već sam ti rekao svoje frustracije nećeš ovdje izliječiti, jer ovo nije psihijatrija.

Vjerujem da si ti jedan od bosanskih katolika ili pravoslavaca koje je neko ubijedio da ne treba biti Bošnjak već pripadnik nekog drugog naroda, ali u toj svojoj "novoj koži" se neugodno osjećaš - Bosna i bošnjaštvo ti nedostaju !!! Zato i dolaziš ovdje da bi liječio svoje frustracije ... i utažio svoju bol za Bosnom ...

U

#81 Re:

2013-04-27 11:03:23

#48: gonza -

Bosanskih katolika? Tad je bila crkva bosanska , Tvrtko je lazno prihvatio krscanstvo kakvo je Rim trazio jer je znao da Bosni prijeti opasnost. Kakve veze ima uopste religija sa porijeklom? Onda ti nisi Srbin (pretpostavka) , ti si onda Bizantijac.

gost

#149 Re:

2013-10-28 15:09:52

#48: gonza -

Idi u matičnu domovinu, tamo ti je oduvijek bilo mjesto. Ne znam šta si i ti i tvoji preci uopšte tražili ovdje. Shvatite jednom za svagda "Bosna je majka Bošnjacima", naravni svima drugima koji je osjećaju majkom domovinom. Domovina je kao zdravlje.