Spomenik kralju Tvrtku I Kotromanicu u Sarajevu

Zahtijevamo da Vlada FBiH pokrene aktivnosti na podizanju dostojnog spomenika kralju Tvrtku I Kotromaniću na odgovarajućoj lokaciji u Sarajevu.

Nije potrebno objašnjavati značaj i ulogu koju je u hostoriji naše Države imao prvi kralje Bosne Tvrtko I Kotromanić te on svakako zaslužuje da mu se podigne spomenik u glavnom gradu BiH. Spomenik treba biti dostojan ličnosti kralja Tvrtka I Kotromanića odnosno treba biti veliki, lijepo dizajniran i postavljen na dostojnoj lokaciji. Potrebno je što prije odrediti lokaciju spomenika kako bi se ista rezervisala za tu svrhu. Naime svjedoci smo činjenice da se u Sarajevu intenzivno grade poslovni objekti koji zauzimaju najbolje lokacije i postavlja se pitanje da li će za par godina biti slobodne čestite lokacije u gradu. Predlažemo sljedeće lokacije za podizanje spomenika: Trg Bosne i Hercegovine, Ulica Kotromanića i Alipašina ulica, a definitivnu lokaciju treba da odredi stručna komisija uz javnu raspravu o lokaciji.

Svjesni smo činjenice da je u ovom momentu BiH bremenita problemima i da možda i nije najpogodniji momenat za podizanje spomenika, ali vremena za čekanje nema. Sramotna je činjenica da čak dvadeset godina nakon sticanja nezavisnosti još nije podignut dostojan spomenik najznačjnijem vladaru Bosne i zato zahtijevamo da se aktivnosti na podizanju ovog spomenika pokrenu što prije!

Potpišite ovu peticiju

Svojim potpisom dajem ovlast da Amir Halep preda moj potpis nadležnima ovoga problema.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook