Spomenik kralju Tvrtku I Kotromanicu u Sarajevu
http://www.bosanski-nacionalisti.org/2/post/2013/03/bpnp-inicijativa-izgradnja-spomenika-nasem-kralju-tvrtku-i-kotromanicu.html
Re: Gostu
Ne laži! Nikad se Tvrtko nigdje nije potpisao kao Bošnjak, već Bošnjanin.
Ah vam parole: Bog, Bosna, Bošnjak! Isti ste kao i Srbi sa četiri S!
Ako su ljudi sa "BPNP" drustva i stranice, onda me to jos manje iznenaduje jer odkad sam prvi put posjetio njihovu stranicu pa sve do danas, nema ni jednog njihovog slova, recenice i poteza s kojim moje misljenje dolazi u sukob!
NAJZDRAVIJA nacionalna stranica iskreni, ciste ruke i ponosni Bosnjana!
Od ukradene zastave pa do ukidanja nase podijele u samom nazivu "Bosna ===)...I Hercegovina" pa sve do Novog Svjetskog Poretka i sta se s nam radi i namjerava uraditi, onu su sve shvatili!
Nisam jos clan ali, ako Bog da, ubrzo?!
Napred.
Re: Re: Gostu
Bosanka - Tvrtko možda nije pisao Bošnjak već Bošnjanin, ali nije pisao ni Bosanac pa neki danas hoće da se zovemo Bosanci ... Pojam Bošnjanin je prije oko 500 godina evoluirao u Bošnjak i kao takav se i danas koristi, a unijet je i u Ustav BiH. Stručnjaci za jezik neka raspravljaju da li je bolji naziv Bošnjanin, Bošnjak ili Bosanac pa neka nam podnesu izvještaj šta su zaključili, a za sada u Ustavu BiH lijepo piše: BOŠNJAK ... Pametnomu dovoljno ... Sapienti Sat ...
Re: Re: Gostu
Vi "Bosanci i Bosanke" i jeste za smeca,pojedinac koji ne postuje i ne cuva svoj nacionalni identitet i drevno ime ne pripada nikome,on ce uvijek biti na vjetrometini izmedju zapada i istoka(Hrvatska/Srbija).
Znam, iz iskustva kako se pokreće ova Inicijativa, i koliko će trajati!
Međutim, vaša adresa na koju šaljete je pogrešna, u ovom slučaju, jer tražite da se spomenik napravi u Sarajevu! To znači da svi mi koji smo ZA ovu ideju, moramo zajedno sa pokretačem Peticije, zahtjev predati na adresu grada Sarajeva i Kantona Sarajevo, kao i Komisiji za zaštitu spomenika - Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo - Josipa Štadlera 32 71000 Sarajevo
Tel: +387 33 475 020 Fax: +387 33 475 034
[email protected], gradska mijenja mail, a Kanton Sarajevo, odnosno Min. kulture treba podržati Projekat! Mail adrese: [email protected],[email protected] ... Naravno, potrebno je predati potpun projekat, od opisa, slike, veličine, stuba na kom bi stajao, od veličine, vrste materijala od kog bi se pravio, cijene za utrošeni materijal, ruke, autorski rad i zaštitu prava autora, do pisanja slova na spomeniku...! Ima posla ali ovo trebamo, SVI, BH. DRŽAVLJANI, PODRŽATI!!! Vidjela sam rad našeg velikog, dragog prijatelja Enes Eno Bešić! To je fantastičan rad i sutra bih da počne sa implementacijom...! Iskren pozdrav...Vaša Ivana Ina Mostarac
Re:
Draga Ivana,
Hvala na korisnim informacijama. Pismo ćemo uputiti Vladi FBiH i Gradu Sarajevu i eventualno Kantonu Sarajevo. Međutim molim i Tebe, a i ostale da se ovo ne shavti kao nečija tuđa inicijativa već kao naša zajednička i da svako sa svoje strane podupire. U tom smislu nije na odmet da bude upućeno i više pisama od strane više pojedinaca i organizacija. Pisma ćemo slati poštom ili predavati lično na protokolu, jer e-mailovi više nisu pouzdani. Sarajevo će sa ovim spomenikom sigurno biti još ljepše. Lijepi pozdravi, Amir Halep
PS
Posebna zahvala Enesu Eni Bešiću koji je uradio idejni dizajn spomenika i BPNP koji je među prvima podržao ovu inicijativu. Hvala i Sovama Krajine.
Re:
Da - Tvrtko je bi kralj Bosne, Srbije i Hrvatske tj. prvi vladar koji ujedinio ova tri naroda u jednoj državi. Kamo sreće da je glavni grad Jugoslavije bio u Bosni - Jugoslavija bi bila zemlja koju bi svi prihvatili kao svoju tj. to ne bi bila Srboslavija ...
This comment has been removed by the person who wrote it.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Podrska
| This discussion has been closed. |