SMANJENJE CESTARINE I OSIGURANJA ZA MOTOCIKLISTE U BiH

Quoted post

Četiri točka

#47

2013-06-15 11:22

Sve je to logično, da logičnije ne može da bude. Posjedovanje motocikla se smatra luksuzom (što i jeste) i shodno tome dažbine treba da budu takve kakve jesu. Mada bi bilo dobro da ih podignu jedno tri puta pa da vas motorista bude manje i da manje ginete, a i da manje nedužnih ljudi ispašta zbog vaših hirova.

Replies

bayker

#53 Re: :)

2013-06-19 00:08:41

#47: Četiri točka -

Logika je ovdje davno presla u bezobrazluk i nezakonje , pa kad vec nema logike , a ne postuje se ni zakon koji ne postuju ni oni koji su ga donijeli , valjda ce neka nepisana pravda na kraju izaci iz mraka. Ajde neka je po tvojoj logici motocikl luxuz, a isto tako mozemo reci i da svako auto preko 1000 ccm i skuplje od 1000KM prestavlja luxuz pa ipak svi vozaci se i te kako bore da posjeduju auto koje u fabrickoj cijeni odskace iznad prosjeka u nasoj drzavi ,  mozemo isto tako tretirati i takva auta luxuzom , luxuz je i mobitel od 1000 KM i slazem se ja da treba oporezovati i ovakve koji ih imaju , a nije ih tesko ni pronaci , u suprotnom svi bi i dan danas nosili 3310 i bili prezadovoljni njima. Tvoja logika luxuza mi lici na logiku sjeverne koreje , al hajde neka ostane tako. Po toj logici ja recimo vozim i scaniu -slepercinu i masu puta sam dolazio u situaciju da prevrnem prikolicu koceci da bih izbjegao direktan sudar sa vozacima malih automobila koji zadovoljavaju svoj  bizarni ego i svoj komplex malog pimpeka trkama po auto cestama . Da sam kakav iskomplexirani tip koji je uz to i hirovit lagano bih sklonio pogled prebacio u stepen visu i stisno gas do poda , istovremeno pogled bi bio na tockicu za pojacavanje muzike da ne cujem lomljavu malog bijesnog skupocjenog autica koji mi uzima prvenstvo i pri tome jos ludacki blica dok pretice kolonu drugih vozila . Eto drug to ti je logika , ali daleko je to od pravde, svi su podjednako bitni na cesti i arsini su za sve isti , a osudjivanjem jedne skupine na osnovu pojedinih slucajeva nije logicno ni po pravdi , a ni po zakonu . Pa ako vec ne postujemo zakon budimo barem pravedni i tretirajmo i motocikliste kao ravnopravne ucesnike u saobracaju i ako im ne mozemo pomoci barem im nemojmo odmagati . Zao mi je sto sam ti replicirao post ali ti kao vozac na 4 tocka znas da neces nikada ispastati zbog motocikliste ako se pridrzavas zakona, u suprotnom ako ti pogrijesis najvjerovatnije da ces ubiti motociklistu jer on je kao miner , jednom grijesi i to placa zivotom , a ako ti pogrijesis po pravdi i logici ali jos uvijek ne i po zakonu trebas krivicno odgovarati za svoju gresku izazivanja saobracajne nezgode, a posebno za ubojstvo dali zbog nehata ili sto se vecina vodi logikom i zakonom jaceg na cesti . Lijep pozdrav :)

BRKO

#55 Re:

2013-06-19 20:17:56

#47: Četiri točka -

PRIJATELJU IMAS TRI RETROVIZORA PA GLEDAJ A AKO NISI ZNAO VECINI POGINULIM MOTORISTIMA JE ODUZETA PREDNOST

Eldin

#57 Re:

2013-06-21 07:25:12

#47: Četiri točka -  

 

Tako ces pricati i kada tvoje dijete bude vozilo motor? P.S. Ako mislis da imas dovoljno autoriteta da mu zabranis, varas se... :)
Sanel

#68 Re:

2013-06-27 07:49:39

#47: Četiri točka -

e baš si pametan da ti ja sad kažem...

u 99% nesreća motociklista uvijek je kriv onaj kreten koji je bio u autu pa mu je prepriječio put

ili ga je pokupio na raskrsnici, a takvo je razmišljanje vas maloumnika koji nikad niste sjeli na motor

pa pokušali voziti po ovoj našoj državi da vidite sa kakvima vozačima automobila mi imamo posla na cesti

i uvijek je ista priča "nisam te vidio, izvini" nema tu izvini kad ja izgubim svoje zdravlje i motor u koji smo

svaki od nas motorista život svoj uložili.....a lično sam imao prije 45 dana udes, kada sam udario u auto koji je

otpočeo preticanje, bez obzira što ja idem prema njemu i direktno me je udario, sa pričom "nisam te vidio"

nemoj da laješ ako nisi motorista...