Profesionalizacija udomiteljstva za djecu

Quoted post


Gost

#22 Re:

2015-02-02 13:02

#11: -  

 U svakom slučaju podržavam peticiju, ali ne možete napisati da mi drugi zaposleni ljudi odradimo radno vrijeme i odemo s "mozgom na pašu". Nas isto tako čekaju dječica, za koju se brinemo što rade sami dok smo mi na poslu, i isto smo punih 24 sata na dan i roditelji, ali ne roditelji s "mozgom na paši"! Isto tako smo proveli i provodimo noći i noći bdijući nad dječicom, dižemo se ujutro i idemo raditi "s mozgom"! Nemojte omalovažiti trud ostalih zaposlenih roditelja, koji za to roditeljstvo nemaju nikakva prava osim uvećanog osobnog odbitka, dječjeg doplatka i jednog dana godišnjeg za dijete koje je do 7 godina starosti.

Iskreno se nadam da će svi podržati ovu peticiju kako bi bilo što manje nesretne dječice koja zaslužuju svu ljubav ovog svijeta, da se bude, liježu, odrastaju uz one koji ih vole!

Replies

Claudia Juranić Klarić
Autor ove peticije

#23 Re: Re:

2015-02-03 14:45:25

#22: - Re:  

 Mislim da se nismo razumjele... Svaki savjestan roditelj vodi računa o svom djetetu 24 sata i ne prima naknadu za svoje roditeljstvo. Riječ je bila o odgajateljicama koje rade u domovima za djecu bez adekvate roditeljske skrbi, koje odrade svojih 8 sati sa tom djecom a onda "mozak na pašu" što se tiče djece koja ostaju u domu dok one odlaze svojim obiteljima. Mi udomiteljice imamo domsko dijete 24 sata, bez godišnjeg, bez bolovanja....kod nas nema "mozga na pašu". Odgajateljice u domu za svoj rad imaju prava iz radnog odnosa a mi udomiteljice nemamo.....to je poante peticije.