Izmjene Pravilnika o prijemu uposlenika u škole na području TK

Quoted post

Ja

#3 Član 9

2016-07-15 18:58

Draga gospodo, kojom logikom vi ZAHTIJEVATE da se ukine bodovanje članova porodica boračke populacije? Ko vam je odbranio te škole u kojima sad pokušavate da se smjestite? Treba sad komplet sve zakone da promijenimo da se zaposle djeca ratnih profitera i onih koji su se krili po podrumima i inostranstvu, a djeca poginulih boraca da idu na ulicu, životi njihovih roditelja nisu više bitni, više vam ne trebaju i zaboravi ih? Član 9 treba da se izmijeni, itekako, djeca poginulih boraca treba da imaju veću prednost pri zapošljavanju, a svi ostali neka posao traze u istom podrumu i Njemackoj u kojoj su bili kad su nečiji roditelji ginuli za drzavu. 

Replies


Gost

#5 SRe: Član 9

2016-07-15 20:24:42

#3: Ja - Član 9 

 Svakak ose zapošljavaju profiteri i njihovi članovi porodica, a ne djeca od pravih boraca... gore se ne govori o djeci poginulih boraca već o članovima boračke populacije(djeci, snahama, ženama, vanbračnim zajednicama i sl...)...ovo je izgleda država samo za borce(čitaj profitere-jer se djeca od pravih boraca ne zapošljavaju- pokoji tamo da se zamažu oči).... sta je sa onima koji su dzabe radili po firmama i njihovim porodicama...i mi imamo pravo valjda neko... 


Gost

#11 Re: Član 9

2016-07-16 12:23:09

#3: Ja - Član 9 

 Slažem se; djeca šehida i direktni učesnici rata.

Gost

#17 Re: Član 9

2016-07-20 14:52:47

#3: Ja - Član 9 

 Moj tata je sluzio vojsku cijeli rat i ne dozvoljava mi da koristim potvrdu u svrhu zaposljavanja, jer smatra da to nije relevantno niti govori o sposobnosti nastavnika. Dokle god budemoto uzimali u razmatranje ostat cemo u 20. vijeku. Kvalitet obrazovanja konstantno opada ne samo zbog pravilnika o zaposljavanju, korupciji i nepotizmu, nego zato sto ne postoji nikakav kriterij kada se biraju studenti koji ce uopste da se upisu na fax i koji ce postati buduci nastavnici.