Peticija za donošenje jasnih i konkretnih naloga poslodavcima-prodavnicama da se zaštite radnička prava i zdravlje prodavačica i prodavača

Mi, dolepotpisani tražimo od Vlade Republike Srpske, Vlade Federacije BiH, Vlade Brčko Distrikta  da odmah, bez odlaganja donesu: 

naredbu

svim poslodavcima-vlasnicima i upravama prehrambenih prodavnica, za poštovanje prava radnica i radnika: 

poslodavac je dužan da reguliše radno vrijeme koje  ne smije biti duže od 8 sati; 

poslodavac je dužan da radnicama i radnicima obezbjedi svu zaštitnu opremu, a prema uputstvima za zaštitu kao što su rukavice, maske; 

poslodavac, vlasnik prodavnice je dužan da organizuje, prema veličini prodavnice, da u nju ne smije ući više od petoro ljudi. 

 

Molimo nivoe vlasti da propišu i druge obaveze, i da propiše kazne za nepoštovanje ove naredbe.  

Molimo sve nivoe vlasti u BiH da uče od drugih i da prilagode  mjere preduzete u drugim zemljama.

Primjer Italije: 

U Italiji se ide jednom sedmicno u apoteku i trgovinu,samo po jedno iz kuce.Ne rade,racune nece placati.Krediti se ne placaju.Policijski sat 24h,krecu se samo oni koji moraju raditi.Trgovine i apoteke rade samo 1 dan u sedmici.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Sanja Tošić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )