Peticija za donošenje jasnih i konkretnih naloga poslodavcima-prodavnicama da se zaštite radnička prava i zdravlje prodavačica i prodavača

Mi, dolepotpisani tražimo od Vlade Republike Srpske, Vlade Federacije BiH, Vlade Brčko Distrikta  da odmah, bez odlaganja donesu: 

naredbu

svim poslodavcima-vlasnicima i upravama prehrambenih prodavnica, za poštovanje prava radnica i radnika: 

poslodavac je dužan da reguliše radno vrijeme koje  ne smije biti duže od 8 sati; 

poslodavac je dužan da radnicama i radnicima obezbjedi svu zaštitnu opremu, a prema uputstvima za zaštitu kao što su rukavice, maske; 

poslodavac, vlasnik prodavnice je dužan da organizuje, prema veličini prodavnice, da u nju ne smije ući više od petoro ljudi. 

 

Molimo nivoe vlasti da propišu i druge obaveze, i da propiše kazne za nepoštovanje ove naredbe.  

Molimo sve nivoe vlasti u BiH da uče od drugih i da prilagode  mjere preduzete u drugim zemljama.

Primjer Italije: 

U Italiji se ide jednom sedmicno u apoteku i trgovinu,samo po jedno iz kuce.Ne rade,racune nece placati.Krediti se ne placaju.Policijski sat 24h,krecu se samo oni koji moraju raditi.Trgovine i apoteke rade samo 1 dan u sedmici.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Sanja Tošić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...