Potpiši za jeftinije lijekove u Bosni i Hercegovini

Analiza "Realna cijena lijekova" koju je uradilo Udruženje "Misli dobro", pokazala je da građani Bosne i Hercegovine u odnosu na Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku, plaćaju najviše cijene lijekova te da je regulativa koja postoji u Bosni i Hercegovini u isključivom interesu veletrgovaca i maloprodajnih lanaca apoteka. Vašim potpisom ove peticije, zajedno sa Udruženjem "Misli dobro" tražite od nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini izmjenu postojeće regulative, prije svega Pravilnika o načinu kontrole cijena, načinu oblikovanja cijena lijekova i načinu izvještavanja o cijenama lijekova u BiH koji je u nadležnosti Savjeta ministara BiH te propisa koji se odnose na maloprodajne marže lijekova, a koji su u nadležnosti Vlade Republike Srpske i Vlade Federacije BiH. Suština je u tome da se traži smanjeje veleprodajne marže na lijekove sa 8 na 6 posto, i uvođenje diferenciranih maloprodajnih marži koje podrazumijevaju da, što je cijena lijeka veća ta marža bude manja.  

Lijekovi su potreba, i kupuju se samo kad se mora, zato cijene u BiH moraju biti niže i izjednačene sa cijenama u regionu!


Udruženje Misli dobro    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Udruženje Misli dobro to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )