Sankcionisati govor mržnje Samre Ćosović - Hajdarević, zastupnice u Skupštini KS

Podnosimo inicijativu prema Skupštini KS da hitno pristupi izmjenama i dopunama postojećeg Pravilnika o radu Etičkog vijeća i Etičkog kodeksa Skupštine KS, kako bi se kontinuirani govor mržnje zastupnika mogao sankcionisati.


Ova "hrabra zastupnica", kako je nazivaju njeni fanovi, od početka mandata širila je mržnju u javnosti, prvo prema LGBT zajednici, a sada prema nebošnjacima. Ovakva retorika je ne samo nekorektna, već i predstavlja i kršenje Ustava Bosne i Hercegovine i svih pravnih akata čije je poštivanje dio zakletve svih izabranih predstavnika.

Zahtjevamo da Skupština Kantona izmijeni akte koji se tiču ponašanja zastupnika po hitnoj proceduri i u skladu s novim aktima sankcionišu Samru Ćosović - Hajdarević. 

samra-ćosović11.jpg


Haris Ćutahija    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Haris Ćutahija to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people. We will advertise this petition to people who are viewing other petitions on our website, but have not yet viewed this petition.

Facebook