ZAUSTAVITE UKIDANJE SMJERA SCENSKIH UMJETNOSTI U GIMNAZIJI DOBRINJA

Komentari

#22

Se slazem!

Adela Horman (Sarajevo, 2021-03-25)

#23

Zato sto obogacuje nastavni program, a skolu cini jedinstvenom u Kantonu. Zato sto medju mladim postoji veliki interes i zelja za ovakvim vidom naobrazbe. Zato sto Sarajevu i drzavi koju vjerovatno krase dva Oskara to i zasluzuje.

Mirha M (Sarajevo, 2021-03-25)

#50

Zato što čini ovu školu unikatnom i njeguje umjetničke duše

Amina Škrijelj (Sarajevo, 2021-03-25)

#53

Odsjek Scenskih Umjetnosti je jedini ove vrste u Bosni i Hercegovini. Apsolutna je šteta da glavni grad nema u ponudi odsjek u srednjoj skoli koji ce pripremiti buduce generacije glumaca,scenarista, multimedijalnih strucnjaka,fotografa, itd te olaksati im upis kako na domaće tako i na inostrane univerzitete.. Smatram da bi ovih 12 godina koliko odsjek postoji bilo uzaludno ukoliko se nakon ovolike borbe i postavljanja istog,odsjek ugasio. Kultura nam treba,ne rusite je!

Mima Zukan (Sarajevo, 2021-03-25)

#70

Ja sam bivša učenica Gimnazije Dobrinja, upravo ovog smjera. Mislim da je ovaj smjer za mene bio do sada najbolji mogući izbor u životu i kada bih opet upisivala srednju školu, vratila bih se svom scenskom smjeru. Scenski smjer je puno više od obrazovnog usmjerenja. On nam je pružio mogućnost da kroz umjetnost razmišljamo sa različitih perspektiva. Nije nas učio samo da znamo glumit, režirat, "štrebati" suhe lekcije itd. Na ovom smjeru sam lično naučila mnogo toga za te predivne 4 godine. Apsolutno podržavam ovu peticiju i ne želim da se budućim generacijama zatvore vrata ovog smjera jer smjer scenskih umjetnosti kao takav, jedini u regionu, treba da bude ponos BiH što već u srednjim školama podučava mlade kroz umjetnost.

Lamija Goro (Sarajevo, 2021-03-26)

#74

Zato sto je scenski smjer jedinstven kao takav u BiH i jer sam i sam bio ucenik scenskog smjera !

Mirza Pramenkovic (Sarajevo, 2021-03-26)

#89

Potpisujem zato što je ovo pogrešna odluka. Kultura treba da živi i da se podstiče, ne da se sasiječe.

Aleksandra Babić (Sarajevo , 2021-03-26)

#93

Potpisujem zato što sam učenik ove škole i upisao sam zbog scenskog smjera ali zbog nedovoljnog broja učenika nije formiran

Adnan Ribić (Sarajevo, 2021-03-26)

#102

Scenski smjer gimnazije Dobrinja je bio nezaboravno iskustvo u mom zivotu. Oblikovao me i bio mi odlican oslonac za daljnju uspjesnu karijeru te smatram da sve sto sam danas dugujem upravo tom smjeru i predmetima kroz koje smo otkrivali svoju kreativnost, razvijali kriticko misljenje i bili ohrabrivani da slijedimo nase snove i strasti. Da ne govorim o kvalitetu nastavnog plana i programa gdje smo pored svih obaveznih gimnazijskih predmeta imali priliku da se upoznamo sa vizuelnim komunikacijama, teatrom dramom i mnogim drugim nestandardnim predmetima gdje smo mnogo naucili i znanje koje sam stekla tu mi je bilo korisno u mnogo situacija od tada. Neizmjerna je steta da se ovaj smjer ukine jer je jedan od najboljih i nakvalitetnijih programa koji se nude u BiH a vjerovatno i šire. Ne dajmo da propadnu prave vrijednosti i kultura!

Lamia Bravo (Sarajevo, 2021-03-26)

#109

Potpisujem jer sam pohadjala srednju skolu Gimnazija Dobrinja i smatram da je smjer jako kreativan i vazan za nase obrazovanje.. ne znam koja jos to skola nudi ovaj smjer i zbog toga smatram da smo drugaciju od ostalih i to je jedina dobra stvar naseg obrazovanja, biti drugaciji!!

Emina Mahmutović-Bubalo (Stolzenau, 2021-03-26)

#114

Zato sto ne zelim da moj divni profesor ostane bez smjera i zelim da svoje znanje nastavi prenositi na druge.

Damir Zubcevic (Sarajevo, 2021-03-26)

#117

Potpisujem zato sto je predivan smjer i ima se dosta toga za nauciti. Iz iskustva.

Lejla Bravo (Sarajevo, 2021-03-26)

#123

Potpisujem peticiju, jer sam isla na taj smjer, i smatram da je moju generaciju, i onu prije mene, kao i one poslije naucio mnogim stvarima. Smjer kao smjer je jedinstven, i jedini je takav u nasem kantonu a i dalje, i iz tog razloga ne treba da se ukine, nove generacije treba da imaju pravo izbora.

Nejla Sinanović (Sarajevo, 2021-03-26)

#124

Smatram da taj smjer treba jer imamo divne talentovane djece koje treba odmah usmjeriti u pravcu scenskih umjestnosti, jer do fakulteta se ta zelja moze izgubiti.
A i fali nam kulture u gradu definitivno.

Jasmina Basara (Sarajevo, 2021-03-26)

#133

L

Omar Homarac (Sarajevo, 2021-03-26)

#143

Zato jer sam bivši učenik ove ustanove.

Adis Šehović (Sarajevo, 2021-03-26)

#144

Mislim da je ukidanje scenskog smjera loša ideja, jer bi tim izgubili jednu od kulturoloških pretpostavki društva, koje je ionako devastirano poplavom kiča.

Amina Matović (Sarajevo, 2021-03-26)

#151

Kultura je temelj društva.

Juraj Grizelj (Zagreb, 2021-03-26)

#153

Potpisujem zato sto smatram da je u danasnjem školstvu neophodno postojanje razlicitih smjerova, sto obezbjedjuje mladim ljudima bolju orijentaciju pri odabiru buduce karijere.

Sara Krgovic (Bari, 2021-03-26)

#162

Ovu peticiju potpisujem jer skola ne smije da se koristi kao politicko sredstvo vec kao obrazovna ustanova.

Erik - Vildan Bajraktarevic (Sarajevo, 2021-03-26)

#163

Bivši sam učenik smjera scenskih umjetnosti koji nosi veoma lijepe uspomene i svakome preporučuje da upiše ovaj smjer ukoliko se interesira za isti! Samim tim smatram da bi bio veliki gubitak ako bi se ovaj smjer ugasio, jer bi djeca izgubila jedan odličan izbor.

Benjamin Muhić (Sarajevo, 2021-03-26)

#171

1.Što smatram da se treba omogućiti zainteresiranoj i talentiranoj djeci da upišu ono za što imaju želju i afinitet.
2. Molim vas pustite kulturi da opstane u ovom ludom i nenormalnom vremenu gdje sve drugo ima veću vrijednost nego kultura.

Neda Sljivo (Sarajevo, 2021-03-26)

#176

Potpisujem zato sto sam ja jedna od ucenica prve generacije smjera scenske umjetnosti. Toliko smo se trudili kroz taj smjer da budemo bolji ucenici, ljudi i da skolu predstavimo u najboljem svjetlu. Ovaj smjer je potreban djeci koja zele da razvijaju svoju mastu i budu kreativni kroz umjetnost. Bruka i sramota da se ovaj smjer ukine! OVAJ SMJER JE NADA ZA NASE DRUSTVO!

Nađa Muhić (Sarajevo, 2021-03-26)

#184

Ne zelim da se srozava obrazovanje, treba svaka gimnazija da ima ovaj smjer.

Amela Kavaz (Sarajevo , 2021-03-26)

#186

Potpisujem peticiju za vraćanje smjera scenskih umjetnosti iz razloga što je apsurdno budućim učenicima,akademicima onemogućiti obrazovanje u datoj oblasti i ne dati priliku da se društveno angažuju u rođenom gradu koji je itekako pojam scenskih umjetnosti i izvor ponosa akademika koji su svoje znanje i vještine usmjerili ka omladinskoj populaciji. Ovim putem kao građanka Bosne i Hercegovine i bivša učenica smjera scenskih umjetnosti molim Ministarstvo odgoja i obrazovanja KS da vrati i obezbijedi upis učenika na pomenutom smjeru.

Azra Suljević (Sarajevo, 2021-03-26)

#189

Jedinstvena i odlična prilika za srednjoskolce da nauče nesto i mimo toga sto pruža klasično gimnazijsko obrazovanje, steknu drukčija iskustva i prošire svoje interese. Voljela bih da sam ja imala takav izbor dok bila srednjoškolac.

Merima Sadzak Haumand (Sarajevo, 2021-03-26)