Smanjenje plata zastupnicima u Skupštini USK-a

Naša stranka Bihać pokrenula je akciju skupljanja potpisa podrške od strane građana a vezano za Zakono o plaćama i naknadama u organima vlasti USK.

Zastupnici Skupštine USK su, suprotno federalnom zakonu o plaćama, sami sebi propisali privilegije i povlastice kojima se povećavaju ukupna primanja, a Naša stranka i potpisnici peticije, zahtijevaće od izabranih predstavnika da svedu primanja na visinu koje imaju predstavnici u drugim kantonima i Federaciji BiH.

Kako bi skupili što više potpisa podrške građana Unsko-sanskog kantona gradski odbori Naše stranke će u nekoliko gradova Unsko-sanskog kantona organizirati peticiju za izmjenu Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti USK, nakon čega će istu dostaviti Skupštini Unsko-sanskog kantona.

Osim smanjivanja paušala sa 1800 KM na federalnim zakonom propisan iznos od 630 KM, cilj ove aktivnosti jeste i smanjivanje previsokih plaća i nemoralnih privilegija nosilaca funkcija izvršne i zakonodavne vlasti, ukidanje funkcionerskog dodatka, kao i ukidanje naknada za prisustvo sjednicama kolegija i slično.

Ukoliko i sami mislite da je ova akcija svrsishodna, postanite potpisnik i ove online peticije


Naša stranka Bihać    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Naša stranka Bihać to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook