Traži se od OHR-a i Vijeća za implementaciju mira PIK-a da sprovedu Referendum u BiH za građane na cijeloj teritoriji domovine BiH.

referendum_elvis1.jpg

Koja je krajnja granica urušavanja naše domovine Bosne i Hercegovine? 

U današnjoj BiH na političkoj sceni su još uvijek snage koje su izazvale rat i kojima nikada nije zabranjeno djelovanje, a koje svojom nacionalističkom, destruktivnom i agresivnom ratnohuškačkom retorikom konstantno prizivaju nove međuetničke sukobe i rat. Građani BiH, bez obzira na pojedinačno socijalno, konfensionalno, religijsko ili etničko izjašnjavanje trebaju da žive slobodno, ravnopravno, dostojanstveno i bez straha, na osnovu internacionalnog prava, na svakom milimetru naše domovine Bosne i Hercegovine.  

Oslobodite nas ovakvog državnog ustroja uspostavljenog  Aneksom 4. DMS-a, koji se vodi kao Ustav ove države, koji krši građanska prava a koristi samo klerofašističkoj vladajućoj mafiji u BiH. Oni nas u zadnjih 25 godina dijele u šovinistička geta, konstantno obmanjuju i sistematski organizirano pljačkaju, raseljavaju i uništavaju bosanskohercegovačke građane. U BiH vlada mrak, prisutna je enormno visoka razina korupcije, a siromaštvo je izazvalo neviđen egzodus ljudi iz BiH, pogotovo mladih. Bosna i Hercegovina, ovakva kakva jeste, objektivno predstavlja opasnost ne samo za regiju, već i za Europu i svijet. Politika, koju je u periodu od potpisivanja DMS-a u BiH provodila internacionalna zajednica, ide ka tome da zaraćene strane u BiH same premoste probleme življenja u zajedničkoj državi, a to je, odavno i golim okom vidljivo, nemoguće. 

Građanima Bosne i Hercegovine je dosta prevara, podjela, kriminala, koripcije, pljačke i lažnih obećanja. Vrijeme je za modernu Bosnu i Hercegovinu, u sastavu Evropske unije.

 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Elvis Bajrić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...