Zahtjev MH "Elektroprivredi R S da se računi za utrošenu električnu energiju dostavljaju i na latiničnom pismu onima koji to žele.

Prošle godine u mjesecu septembru sam putem e-maila zatražio od MH Elektroprivrede RS da mi račun za potrošenu električnu energiju dostave na latiničnom pismu koje je po Ustavu RS jedno od dva zvanična i ravnopravna pisma u RS. U njihovom odgovoru navedeno je da to još uvijek nije moguće. S tim u vezi, jer se od tada ništa nije promijenilo i računi još uvijek dolaze isključivo na ćiriličnom pismu, odlučio sam se da pokrenem zajedničku peticiju putem koje ćemo svi zajedno zahtijevati od rukovodstva MH Elektroprivreda RS da se svim korisnicima dostavljaju računi na latiničnom pismu. Nakon što prikupimo dovoljan broj potpisa, rezultat ove peticije ćemu uputiti na adresu MH Elektroprivreda RS i na druge relevantne institucije koje se bave pitanjem prava na jezik i pismo, te našim političkim predstavnicima na prostoru RS koji nas predstavljaju.


Šupuković Edin    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Šupuković Edin to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...