Zahtjev za bolju i adekvatnu uslugu službe za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Doma zdravlja Tešanj

S obzirom na sve veće nezadovoljstvo pacijenata sa radom službe za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Doma zdravlja Tešanj, pokrećemo peticiju u cilju iznalaženja rješenja pomenutog problema.

Konkretno, problem je što se većina pacijenata (pogotovo pregled novorođenčadi i dojenčadi) šalje doktoru opšte prakse jer nadležni specijalista pedijatar prima samo hitne slučajeve.

Ako nam djecu (između ostalog novorođenčad i dojenčad) mogu duži vremenski period liječiti doktori opšte prakse, zašto nam služi služba za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Doma zdravlja Tešanj?

U tom slučaju uslugu liječenja djece možemo prenijeti u nadležnost porodične medicine i lokalnih ambulanti jer i tamo rade doktori opšte prakse.

U nastavku prenosimo dio teksta sa zvanične stranice Doma zdravlja Tešanj.

"Ova služba je podijeljena na:

• Dispanzer za zdravstvenu zaštitu predškolske djece

• Dispanzer za zdravstvenu zaštitu školske djece

• Savjetovalište za zdravu djecu

• Vakcinacija

Odjeli nude sljedeće zdravstvene usluge: SPECIJALISTIČKI PREGLEDI novorođenčadi, dojenčadi, redovni pregledi djece svih uzrasta, vakcinancija, redovni sistematski pregledi, intervencija (previjanje, inhalacija, davanje intamuskularnih, intravenoznih i subkutnih injekcija, EKG, i drugo)

Od nedavno dio službe je postao i Centar za rani rast i razvoj, koji na profesionalan, efikasan i kvalitetan način nastoji biti u službi zdravlja najmlađih, te konstantno pomagati i podržavati roditelje u svakodnevnim aktivnostima.

Cjelokupno osoblje posjeduje najveća znanja i kompetencije u radu s djecom, a sve usluge prate najveće standarde i indikatore kvalitete."

Pozivamo sve korisnike pomenute službe da iznesu svoja iskustva (pohvale, pokude, primjedbe, prijedloge i sugestije).

 

 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Adela Joldić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...