zaštita ličnosti i dostojanstva prosvjetnih radnika na radnim i javnim mjestima

 

 

Da li ste za to da se verbalni i fizički napadi na prosvjetne radnike u Kantonu Sarajevo i omalovažavanja bilo koje vrste, spriječe svim raspoloživim zakonskim sredstvima?

Predlažem:

- da SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i SSVOONK BiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo pokrenu incijativu prema Skupštini Kantona Sarajevo da se izmijene i dopune Zakon o predškolskom odgoju, Zakon o osnovnom odgoju i obrazovanju i Zakon o srednjem obrazovanju.

- da se napad na prosvjetne radnike tretira kao napad na službeno lice i da budu uvedene novčane kazne, te da se primjene i sve druge sankcije za ona lica koja tako postupaju.

- da se novčanim kaznama kazne odgovorna lica u ustanovama za nepoduzimanje adekvatnih mjera za zaštitu dostojanstva radnika od grubog nasrtaja na njihovu ličnost sa bilo čije strane.


Gordana Andrić, prof.    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Gordana Andrić, prof. to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people who are viewing other petitions on our site, but have not yet viewed this petition.

Facebook