Zaustavimo nasilje u porodici

Poštovani/a,

Učenici JU MS elektrotehničke škole Tuzla, IIIt9 odjeljenja, istražuju problem "Nasilje u porodici na području FBiH", u okviru projekta "Građanin/Ja Građanin", a koji je sastavni dio predmeta Demokratija i ljudska prava. Mi mlade osobe koje svoju budućnost kroje u ovoj državi, analizom problema, mjerama javnih politika došli smo do zaključka da je neprijavljivanje nasilja najveći problem , a kada do nasilja u porodici dođe odgovornost se prebacuje na državne institucije. U sklopu plana akcije predlažemo pokretanje inicijative za usvajanje prednacrta Zakona i izmjenu i dopunu postojećeg zakona što bi značilo uvođenje zatvorskih kazni za počinioce. Ovom peticijom želimo da pokažemo da mladi u BiH imaju platformu na kojoj mogu izraziti svoje mišljenje o važnim temama našeg društva , te da kao takvi imaju punu podršku vladajućih institucija . 

Molimo Vas da nam date svoju podršku u realizaciji ove akcije, jer bi nam Vaša podrška pokazala da postoji glas mladih u radu institucija BiH na državnom nivou.

Unaprijed Vam hvala na izdvojenom vremenu u nadi da ćete pozitivno odgovoriti na ovu peticiju.

Mentor: Admira Uzunić prof. Demokratije i ljudskih prava

admirauzunic@yahoo.co.uk 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Bajrić Ilma to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...