Otvaranje mesdžida/prostora za namaz- Penny PLUS/ WEST GATE Blažuj

Kontaktirajte autora peticije

Saopćenje za javnost,

2024-02-28 12:19:50

Obavješavam sve zainteresovane, uključujući potpisnike online peticije koji su izrazili želju da budu u toku sa ovom inicijativom, da sam sam se prije pokretanja ove inicijative, samostalno, samoinicijativno i kao pojedinac, 11.02. menadžmentu Penny Plus-a u Blažuju obratila na njihove info email adrese, predstavljajući problem i neophodnost za postojanjem mesdžida na komplesku WEST GATE-a u Blažuju.

Kako nisam dobila apsolutno nikakv odgovor, "seen" ili zahavlnost za obraćanje i na ukazano povjerenju sve ove godine, pokrenula sam online inicijativu s ciljem da upravi i menadzmentu Penny Plus-a pokažem i dokažem da problem nedostatka prostora za obaljanje namaza nije samo problem jednog pojedinca već i problem grupa ljudi i kolektiva.

Ova online peticija je u prvom danu sakupila preko 500 potpisa, što je značajna podrška koja se nastavila i u narednim danima. Ista je dostavljenja Upravi sutradan 23.02. gdje sam također izdvojila i istakla oko 95% vaših popratnih komentara od kojih su mnogi zatvoreni za javnost jer je to bio vaš izbor prilikom potpisivanja.

Ovaj put je peticija poslana direktno na email direktora uprave: Almedinu Kadriću, zatim ponovo šefu Penny Plus poslovnice u Blažuju: Admiru Žiliću, ponovo na jedan od info emailova Penny Plusa i ovaj put na info email WEST GATA. Nakon nekoliko dana sam mail preusmjerila i na njihovu službu za marketing.

Do danas, nakon šest dana od podnošenja naše peticije za otvaranje ili omogućavanje prostora za molitvu u Penny Plus Blažuj/WEST GATE lokaciji, menadžment i uprava firme nije poslala apsolutno nikakav odgovor. 

Iako smo s nadom očekivali brzu reakciju i otvoren dijalog o ovoj važnoj temi za našu zajednicu, izostanak odgovora pokazuje nedostatak angažmana, zainteresovanosti i poštovanja prema našim legitimnim zahtjevima. Da li je Upravi potrebno više danja za razmatranje, i konkretan odgovor, ostaje da se vidi. 

Zahvaljujem se svima koji su podržali inicijativu i nadam se da će Uprava Penny Plusa u bliskoj budućnosti prepoznati vlastiti interes u ovom pitanju i će uskoro biti pozitivnih vijesti.

S poštovanjem,

Melisa Zemanic, inicijator

 


Melisa Zemanic



Podijeli ovu peticiju

Pomozite da ova peticija dostigne više potpisa.

Kako promovisati peticiju?

  • Podijelite peticiju na svom Facebook zidu i u grupama vezanim za temu peticije.
  • Kontaktirajte svoje prijatelje.
    1. Napišite poruku u kojoj ćete objasniti zašto ste potpisali peticiju, jer je veća vjerovatnoća da će je i drugi potpisati ukoliko shvate značaj teme.
    2. Kopirajte i zalijepite internet adresu peticije u vašu poruku.
    3. Pošaljite poruke na mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.



Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...