ASuBiH - Inicijativa "I kopija vrijedi"

 

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) ove godine pokreće inicijativu pod nazivom "I kopija vrijedi" u cilju poboljšavanja mogućnosti srednjoškolcima pri upisu na fakultete u našoj državi. 

Veliki problem učenicima srednjih škola predstavlja nemogućnost predavanja dokumenata i apliciranje na više od jednog državnog fakulteta u isto vrijeme. Razlog ovome jeste što u Zakonu o obrazovanju stoji da "srednjoškolci pri upisu na fakultet moraju predati orginalne dokumente (svjedodžbe/diplome)". Zbog ovog problema desi se da srednjoškolci ne upišu željeni fakultet i uskraćuje im se mogučnost koju imaju svi srednjoškolci u drugim državama. 

U sklopu inicijative koju realizuje ASuBiH želimo da dobijemo informacije od srednjoškolaca koliko je ustvari potrebna izmjena ovog zakona. Potpisom ove peticije dajete saglasnost u želji za izmjenu Zakona o obrazovanju, kako bi srednjoškolci napokon dobili priliku da apliciraju na više državnih fakulteta.

U narednom periodu, sa ovom inicijativom, pokušat ćemo napraviti izmjenu i dopunu zakona jer želimo da uključimo mogučnost apliciranja sa ovjerenim kopijama dokumenata, kako bi srednjoškolci mogli aplicirati na više fakulteta u isto vrijeme.  

 

 

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okupljanje svih mladih koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH, trenutačnu u sklopi 57 lokalnih timova.

 

 

 

 

© Copyright 2016. ASuBiH | Sva prava zadržana. |

 

 


Amar Kundalić    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

Fill the form below to sign this petition created by Amar Kundalić. The author of the petition will see all the information you provide on this form.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook