Profesionalizacija udomiteljstva za djecu

Kontaktirajte autora peticije

Ova rasprava je automatski kreirana od peticije Profesionalizacija udomiteljstva za djecu.

Snježana

#26 Re:

2015-02-28 00:43

#25: gost -  

 smatram da mi svi udomitelji brinemo o djeci odgovorno,svijesno i sa puno osjećaja i ljubavi a ako ima neodgovornih i neprimjerenih udomitelja neka im se oduzme dozvola.istina poziv za udomitelja je naš izbor,moj izbor ali nekako imam dojam da nas se zbog toga na neki način hvali a na drugi način osuđuje.smatram da bi  mjerilo i kriterij trebao biti osim života djeteta u obitelji kolika bi trebala biti ekonomska cijena takvog smještaja a što se tiče socijalnih službih one jako dobro mogu vidjeti čak i u rijetkim nadzorima kakva je situacija u nekoj udomiteljskoj obitelji. biti udomitelj za mene je moj posao i moj ponos a udomiteljstvo djece sreća,tuga,ljubav,hrabrost,slabost,strepnja,strah,žrtva, briga....i na kraju opet ponos i  ispunjenje.boriti se za poboljšanje svih uvjeta naše djece i nas udomitelja naša je dužnost jer hoćemo naprijed a ne nazad.nadam se da če mnogi razumjeti da udomitelji koji su se posvetili zaista brizi o djeci ne mogu raditi i druge poslove ako se žele adekvatno i odgovorno brinuti za njih i da nema ništa lošeg u tome što žele da se njihov rad vrednuje.živimo u teškim vremenima ali ipak u 21. st. gdje bi svaka osoba trebala biti plačena za svoj rad .   


Gost

#27

2015-03-23 09:09

Udomitelji se brinu 24 sata o djeci i smatram da bih to trebalo priznati. To je rad 24 sata a ne 8 sati. Svaka im čast.

Gost

#28

2015-03-23 20:38

Zbog toga što ne želim da se udomiteljstvo ugasi i da se zbrinu djeca u udomiteljskim obiteljima, te da se ta djeca osjećaju kao da su u vlastitoj obitelji.

Gost

#29

2015-05-02 19:23

Potpisala sam ovu peticiju jer je to veoma humano i zahtjeva status udomitelja gdje treba uložiti puno truda,ljubavi i strpljenja kako bi se tu djecu koliko toliko izvelo na pravi put,pošto im to njihova vlastita obitelj nije mogla pružiti.Ti ljudi su zaslužili da ima se to prizna,hvala.

Gost

#30

2015-05-22 11:31

Potpisala sam ovu peticiju zato što točno znam štoona znači jer sam i sama udomiteljica

Gost

#31

2016-03-11 14:31

Zbog toga što sam i sam udomitelj, zajedno sa svojom obitelji i poznata mi je problematika s kojom se susreću udomitelji, kao i to da se godinama ništa nije uradilo da bi se olakšao i popravio naš status. Domovi se ukidaju, djeca se smještaju u udomiteljske obitelji, ali sustav ne prati kvalitetno taj proces u smislu priznanja barem staža za udomitelje koji 24 sata skrbe o djeci koja su zapostavljena i iznevjerena od onih koji su im najviše trebali pomoć, a to su biološki roditelji.