Bosanci-Hercegovci na popisnom listiću

Kontaktirajte autora peticije

Ova rasprava je automatski kreirana od peticije Bosanci-Hercegovci na popisnom listiću.

ovce mi smrde

#26 Re: Re: za Mersi

2012-12-21 15:54

#19: Zlaja - Re: za Mersi

ko je ba košto? i koliko je košto? je l' bilo guzve, kad si kupovao? koliko je vecinskog naroda bilo na pazaru?


Gost

#29

2013-03-18 04:02

A svašta pa braćo i sestre ? Pa pomozite da nas ne podjele u torove. Time što ćete se izjasniti kao bosnjaci ili bosnjakinje jer šta mislite da sam ja kao bošnjak za podjelu bih ako vam vi smanjite brojnost srbi će uzet rs hrvati će uzet herceg bosnu i tada ćemo zapravo imati 3 tora a nas će biti najmanji pa ako ste imalo pri zdravoj pameti vi nećete to dopustitu nego ćete uspravno i.hladne glave reć ja sam za cjelovitu multietničku BIH i da biće cjelovita ako budemo bili složni kad nam je najpotrebnije a sada vjerujte nama je.to najpotrebnije
Vjera mi je islam
Jezik mi je Bosanski
Ja sam Bošnjak

Gost

#30

2013-03-18 04:11

Žalosno je vidjeti da su peticiji pristupili 95% bosnjaci 3% lažni korisnici 5% jugoslaveni i 3 posto hrvati i srbi.
Al ono sto me najviše brine su potpisnici Brcaci kao da neznaju da je brčko jedino mjesto koje boli dodika i kojega sprijecava da odcijepi rs a prema ovome bojim se da Brčko možemo otpisati pitacu vas kad odvoje rs jeste li i dalje Bosanci

Gost

#31 Re: Prigovor na naziv peticije

2013-03-27 08:03


Gost

#32

2013-03-27 10:14

Svi građani BiH su Bosanci-Hercegovci i nema potrebe da se to naglašava ...
Mostarac

#33 nacionalna sranja

2013-05-27 08:33

Ja zelim da se izjasnim kao Hercegovac i na popisu prije rata sam bio Hercegovac i to cu i ostati i sada. Ako ne postoji ta kategorija, ja cu onom sto popisuje reci da dopise tu kategoriju ili me nece nikako popisati, a ni popišati svejedno. Ili Bosansko-Hercegovac hajde i to moze, ali niti sam Bosanac, niti sam Bosnjak. Bez ljutnje, ja sam Hercegovac - Mediteranac, juznjak i to po svim karakteristikama. I ti vasi nacio torovi su ono sto doista predstavlja pravo sranje i sto nam zadaje sve moguce probleme vec skoro 25 god. Nacional(isticke)ne stranke su ono sto je dovelo do rata i nacional(isticke)ne ovce u svojim torovima. Ujedinjuje se Europa i cijeli svijet, a mi ovo malo jada i cemera dijelimo na jos manje ccccccccccccccc. I zato me uopce ne interesiraju te nacionalne podjele i narodi i nacije i narodnosti i po meni je sve to obicno sranje izmisljeno da podijelis ljude da bi lakse s njima vladao i manipulirao. I zato sam iskljucivo i samo Hercegovac i nista vise.

Gost

#34

2013-06-07 16:53

Stop nacionalizmu!!!!! Želim svoj identitet!!!!! Ja sam Bosanka, vratite mi ono što ste ukrali!!!!

Gost

#35 Re: Re: za Mersi

2013-06-07 17:02

#19: Zlaja - Re: za Mersi

sta je nacija????etno ????? narod ????? pripadnik jednog naroda????? jel narod ima drzavu????? ima kako se zove???? Bosna i Hecegovina????? pa sto bi hrvat ili srbin ili bosnjak bio ovdje?????? sto postoji onda srbija i hrvatska?????

Bosanka u srcu i duši

#36 Re: Predmet

2013-06-07 20:59

#15: m11d0 - Predmet

Dragi predmete,

Mi smo već ovce koje strižu Srbi, Hrvati i Bošnjaci. Koji nas straše jedni drugima ja u ovom stadu više biti neću već ćemo organizovati naše veće Bosansko-hercegovačko da se sa svima vama nacionalistima bodemo da ne dobijamo radna mjesta preko štele već po sposobnostima. Asveg Vašeg zuluma mi je preko glave i znaš šta ne bojim se nikog od Vas, borit ću se za svoje mjesto u BiH koje mi takvi kao ti oduzimate godinama. Preživjela sam rat ali teže mi pada ovaj vaš "mir", nisam se borila za ovo, nisam se borila za kapitalizam, nisam se borila za banke i kamatare, nisam se borila da naši borci rove po kontejnerima, da penzioneri nemaju za lijekove, da djeca nemaju matične brojeve, da nemam pravo na zdravllje, da moja djeca nemaju pravo na stipendiju jer nisam na budžetu, da nemam pravo na socijalnu pomoć kad ostanem bez posla, da me policija legitimiše na svakih 20 km vožnje.....dok se truckam po izbušenom još uvijek neodtžavanom putu ostalom i napravljenom u onom kako Vi kažete neslobodnom sistemu, gdje sam ja sa 6 godina išla u mekteb a u vašem moje dvoje djece nije imalo priliku. Šta nudiš ti predmete meni da me činjenično uvjeriš u suprotno? Moja prijateljica iz RS-a čija je baka ili nana Halima će se ovako izjasniti moj komšija Hasan čija je supruga Verica djeca Asim I Saša takođe. A ovi što su se bojali " četnika" u ratu bjega podrum ili inozemstvo neka se preobliče u Bošnjake a mi Bosanci se samo dragog Allaha bojimo i od njega pomoć tražimo....Bosanka

Jasna

#37

2013-06-08 03:42

Nacionalna pripadnost je bitna samo onima koji imaju velike apetite za svoju naciju. Ja sam rodjena u Bosni, pa sam stoga Bosanka - nikome nece uspjeti da me svrstava tamo gdje oni zele. U Americi zive Amerikanci, U Koreji Koreanci...Samo kod nas zive Srbi i Hrvati u Bosni; zapravo smo svi Bosanci/Hercegovci, i mozemo pripadati Katolickoj, Pravoslavnoj ili Muslimaskoj religiji, ili eventualno imati Srpsko ili Hrvatsko (Makedonsko, Slovenacko, Madjarsko...) porijeklo (kao npr 'American Afrikan' -Amerikanac Africkog porijekla.

Gost

#38

2013-06-08 19:48

Ja u torove necu!
Ale Terzo

#39 Re: Predmet

2013-06-15 13:50

#15: m11d0 - Predmet

.....Ova peticija JESTE PODVALA srbo-cetnickog i `rvatsko-ustaskog FASIZMA uz koje se "bratski" prislanjaju zadrte prosrpske komunjare , jugo-nostalgicari  , Bosnjaci koji ne zele Bosnjacima biti , samomrzitelji , autosovinisti , na sve pristajuca poltronsko - mazohisticka konstanta pojedinih Bosnjaka....A ovi sto ih navode na to da se izjasnjavaju kao bosanci...oni su k`o  fol dokazani pobornici i graditelji moralnih ustanova , kulture mira , kulture nenasilja i ljudskih prava.....HIJENE KRVOLOCNE..!!


Ale Terzo

#40

2013-06-16 21:11

.....Ja sam BOSNJAK , Muhabetim Bosanskim jezikom , vjera mi je ISLAM lijepi.....!! I znajte ... nece vam proci podvale , zirovnjaci jedni....!

Gost

#41

2013-09-10 15:55

Postovanje i zahvalnost autoru ove peticije ,
sto se sjetio i pokrenuo istu.

Postovani i dragi Bosanci i Hercegovci..
Ako zaista zelimo da zivimo u cjelovitoj,
jedinstvenoj i suverenoj BiH, onda moramo
zahtjevati da nas se uvrsti u popisni listic
na skorasnjem popisu stanovnistva. Ovako, ne
uvrstavanjem nas BiH-aca na popisni listic, mi
smo apsolutno diskrimirani po ovom pitanju,
pogoto ako se zna, da smo mi Bosanskohercegovacki
gradjani - jedini pravi Drzavotvorci.
S postovanjem ,
Lijep pozdrav.