Trenutna i neopoziva ostavka Aleksandre Pandurević

Quoted post

Belma

#10

2013-06-07 13:09

Aleksandra Pandurović, Parlamentarka, rodom iz Sarajeva, jučer pljunula (DA PLJUNULA) dio okupljnih protestanata/ica nakon što joj nisu dali da izađe iz zgrade. Potom, na Tviteru (čiji je account trenutno sakriven) je potpirivala javnost govoreći da je ovo u Sarajevu Bošnjačko maslo (jer je li samo Bošnjakinje rađaju u Sarajevu-logično). U svemu tome bitno je napomenuti da je dotična PREDSJEDAVUJUĆA u Komisiji koja se bavi pitanjima za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku.

Replies


Gost

#48 Re: Za ne povjerovati. u komisiji za ljudska prava, prava djeteta...

2013-06-07 13:59:34

XY

#60 Re: Strašno! Parlamentarka s kulturom na nivou uličarke... Nadam se da će peticija imati učinka...

2013-06-07 14:06:00

Sorvino

#95 Re:

2013-06-07 14:26:44

#10: Belma -

Izjava doticne Aleksandre je stanje u koje hoce da nas ponovo sve dovede a to je da glasamo za nacionalisticke stranke. Mi narod to ne smijemo i necemo dozvoliti. "ZAVADI PA VLADAJ" dosta je vise !!!

UJEDINIMO SE SVI NARODI I NARODNOSTI, VOLITE SVOG BLIŽNJEG ...

adrenalin

#121 Re:

2013-06-07 14:47:43


Gost

#293 Re:

2013-06-07 16:26:26

#10: Belma -

Potpisujem!


Gost

#300 Re:

2013-06-07 16:27:05

#10: Belma -

A bogami je ona zbog istinskih nazovimo ih njenim rijecima "uvredama" povlacila ljude po novinama ...toboze uvrijedili je....picka li joj materina "neljudska". Pa koji ce kurac ona onda u Sarajevu, pa koji ce djavo u Sarajevu neko ko je postavi na to presjedavajuce mjesto *?? Eh, stvarno ga ima ko i obnasat ..svaka cast ... a da stvar bude gora ...cijeli nam je "drzavni instrument" nazalost takav, potkupljen, nepismen, ma svercerska drzava ko pijaca .... i da ne brojim ..otice mi pritisak u raifovo skroz ...

dobra namjera

#1063 Re:

2013-06-08 11:52:07

#10: Belma -

Ovakvi postupci zvaničnika su razlog i argument na osnovu kojeg gradovi mogu, ako ih vode moralne osobe, proglasiti iste "nepoželjnim" osobama bez obzira na funkciju koju obavljaju. Ovaj postupak i izjave A.P. (u daljem tekstu:"tamo ona") su "blagi" u odnosu na njene dosadašnje istupe i valjanja gluposti. Zabrinjavajuće je to što ona "misli" da je u pravu (i Hitler je bio istog uvjerenja za svoje postupke) i bez imalo stida gleda sagovornike u oči ostajući pri svojim tvrdnjama bez obzira na argumente. Mislim da njena drskost djelimično proističe i iz uvjerenja da nemože odgovarati za svoje postupke, jer npr. ako je mogla pljačkati Bošnjakinje tokom rata, ako joj je baka Tomanija mogla imati robinju u Hadžićima (1993-1996. Sidika Hajruli) i to sve da prođe bez sankcije, zašto bi ove "sitnice" trebalo da je brinu.  Činjenice: da nosi akreditaciju parlamentarca BiH, da se potpisuje na dokumente gdje je tako upisana (parlamentarac BiH), da po tom osnovu bez imalo stida svaki mjesec uzima (definitivno ne zarađuje) znatan novac i koristi privilegije - uz istovremeno rušenje te iste BiH i pljuvanje po njenim građanima, samo nas upućuju na zaključak o svestranom poremećaju ličnosti (zna se koja vrsta stvorenja na planeti nema grižnju savjesti pa zbog toga nemaju epitet "ličnost"). U tom poremećaju dominira mržnja, patološka - opasna jer joj ni ona sama nezna uzrok i izvor. Opasna je jer se takva konstitucija mentalnog sklopa bića manifestuje kao krvoločnost u životinjskom svijetu a kod "tamo nje" na način kako obični ljudi kažu "opsjednutost đavolom" a u stvari kod "tamo nje" radi se o šovinizmu kojeg više nemože kriti. Ko se ne slaže sa ovim (mislim na vidljivo stalno ispoljavanje mržnje prema svemu drugom i drugačijem pa čak i mišljenjima drugih)  neka presluša njeno javljanje u 3.dnevnik gebelsovsko-ristođogovske RTRS (bar je bila takva TV dezinformišući o događjima u Sarajevu) u noći blokade parlamenta. Sve u svemu kada se ovo pogleda u kontekstu političke i medijske podrške koju uživa zbog svog nacional-šovinizma (vješto umotanog u priču o interesima naroda, entiteta itd.) javlja se strašna slika bh stvarnosti...(politički a i bukvalno, svojim trtljanjima o "zlatnim kašikama", raspravljajući o pravu na društvene privilegije homoseksualaca,... tražeći standard Švedske uz rad po formuli iz viceva o Crnogorcima istovremeno zaobilazeći biblioteke u širokom luku, sahranili smo mnoge koji su se danas mogli suprotstaviti ovakvim likovima).

Nažalost, sve ovo što se o "tamo njoj" piše i govori kao kritika, na predstojećim izborima donijeti će joj ponovo mandat. Nama ostaje da bar naučimo pepoznavati ovakve likove na vrijeme (kada već novinarima koji im daju medijski prostor treba vječnost za to) i da im ovako javno stavimo do znanja da od nas zaslužuju samo da ne zaboravimo "pustiti vodu" kada prolaze ili govore. Oni će biti (i "tamo ona") samo još bjesniji zbog saznanja da ih ne poštujemo kao božanstvo i nadati se da će u svom bijesu i očaju konačno "pući" (u njenom slučaju - izgubiti potpuno um jer razuma i duše sigurno i nema onaj koga pokreće mržnja) i završiti gdje treba.

Za A.P. predlažem naziv: tamo-ona ap

JEDNO DRŽAVLJANSTVO I JEDAN PREDSJEDNIK

#1517 hnk

2013-06-09 16:08:20

#10: Belma -

U VLADI SJEDE ONI IZ STRANKE "ZAVADI PA VLADAJ" SVI ONI ZAJEDNO LOČU I ŽDERU A NAS DJELE NA BOŠNJAKE, HRVATE I SRBE. A GDJE JE ISTINA, BOŠNJAK JE ČESTO PREZIME U KATOLIKA I PRAVOSLAVACA,

NEZNAM POSTOJI LI PREZIME BOŠNJAK KOD MUSLIMANA, ŽIDOVA, ROMA I DRUGIH NARODA. VALJDA JE PREZIME POKAZATELJ PORIJEKLA. NEMOGU BITI MARSOVAC AKO SAM ROĐEN U BiH, MOGU LI BITI BOŠNJAK A NISAM PO PREZIMENU.

MI KAO NAROD PUSTILI SMO DA NAS 20 GODINA TRETIRAJU KAO BUDALE, SVAK BI SVOG PREDSJEDNIKA, TREBA LI NAM PREDSJEDNIK ILI NACIONALISTA (USTVARI VJERSKI OPRAN KRIMINALAC), SVAKI MINISTAR IMA I PAR SAVJETNIKA PA PLATIMO SVE TO