Profesionalizacija udomiteljstva za djecu

Quoted post

gost

#25

2015-02-23 07:46

Zato su one odgaiteljice, a vi udomiteljice. I vi dobivate naknadu za smještaj udomljenog djeteta i naknadu za vas kao udomitelja. Nisam udomitelj, ali sam majka. Radim, a kad dođem s posla kući isto tako nemam odmora. I mi majke imamao 24 sata dijete, bez godišnjeg, bolovanja, nepriman nikavu novčanu naknadu za to i netražim je. Jer to je moj izbor, kao i vaš da budete udomitelj...

Ono za što bi se trabala potpisivati peticija je da Socijalna služba radi svoj posao, da vam nenajavljeni dolaze na vrate i provjere vašu brigu o udomljenoj djeci. Jer nažalost, ima vas udomitelja koji ste djecu uzeli samo radi novaca, a ne radi toga da im pružite ljubav i pažnju. A još je žalosnije što ih nemate gdje prijaviti.

 

Replies

Snježana

#26 Re:

2015-02-28 00:43:13

#25: gost -  

 smatram da mi svi udomitelji brinemo o djeci odgovorno,svijesno i sa puno osjećaja i ljubavi a ako ima neodgovornih i neprimjerenih udomitelja neka im se oduzme dozvola.istina poziv za udomitelja je naš izbor,moj izbor ali nekako imam dojam da nas se zbog toga na neki način hvali a na drugi način osuđuje.smatram da bi  mjerilo i kriterij trebao biti osim života djeteta u obitelji kolika bi trebala biti ekonomska cijena takvog smještaja a što se tiče socijalnih službih one jako dobro mogu vidjeti čak i u rijetkim nadzorima kakva je situacija u nekoj udomiteljskoj obitelji. biti udomitelj za mene je moj posao i moj ponos a udomiteljstvo djece sreća,tuga,ljubav,hrabrost,slabost,strepnja,strah,žrtva, briga....i na kraju opet ponos i  ispunjenje.boriti se za poboljšanje svih uvjeta naše djece i nas udomitelja naša je dužnost jer hoćemo naprijed a ne nazad.nadam se da če mnogi razumjeti da udomitelji koji su se posvetili zaista brizi o djeci ne mogu raditi i druge poslove ako se žele adekvatno i odgovorno brinuti za njih i da nema ništa lošeg u tome što žele da se njihov rad vrednuje.živimo u teškim vremenima ali ipak u 21. st. gdje bi svaka osoba trebala biti plačena za svoj rad .