PETICIJA za okončanje konkursne procedure

Quoted post

Nezaposlen

#1 Krajnja glupost

2012-09-06 00:53

Pa ova peticija osim što neće ništa postići predstavlja jedan apsurdni pokušaj da se izvrši pritisak na uposlene u Pedagoškom zavodu. I to ponajviše od direktora tih škola, a najveći razlog tome jeste što oni apsolutno nemaju načina da manipulacijom upošljavaju ljude koji njima odgovaraju.
Prije nego što nešto potpišete trebali bi se malo informisati, a ne skakati na zaključke pročitavši jedan tekst nepoznatog autora koji nema nikakve detaljne podatke već se koristi određenim zakonskim okvirima, a treba napomenuti da je i dalje sve uredu ako malo obratite pažnju, jer prekoračenja vremenskog roka još NEMA, shodno s tim ova peticija gubi na pravnoj osnovi, jer nije došlo do nikakvog kršenja zakonom određenih rokova.

U slučaju da neko ima neke dokaze o neispravnosti rada konkursne komisije i vremenski rok se zaista prekorači, tada se može započeti neka pravično osnovana peticija. U ovom slučaju ispada kao da vršite pritisak na donošenje odluka, veoma bitnih odluka do kojih treba doći jednim mukotrpnim procesom analize, komparacije i vrednovanja na stotine prijavljenih. Još ako uzmemo u obzir broj ljudi koji radi u komisiji mislim da je svima jasno o kojem obimu posla je ovdje riječ.

Po mom mišljenju, jedino što bi svi trebali da traže od ovih komisija je potpunu transparentnost, a ne zadovoljavanje ličnih motiva.

Replies

ZAPOSLENA

#2 Re: Krajnja glupost

2012-09-06 14:07:51

#1: Nezaposlen - Krajnja glupost

Hhehe,.bas me nasmija...

Izabrao si nadimak "NEZAPOSLEN,sto očito nisi,pa ugledajuci se na tebe ja sam onda ZAPOSLENA.

Žalosno sto "nezaposlene" osobe nisu uz ovu peticiju,.jer takvim osobama je dovoljno malo podsticaja za neki poduhvat vezano za posao da bi se uhvatila toga.

Konkurs je trebao da bude okoncan prije početka nastave kako bi svi imali pravo da se borimo za zeljenu poziciju na radnom mjestu.

A i pored svega toga svjesni smo svi da se nije u potpunosti ispostovala ni odluka da se vrate u nastavu proslogodisnji nastavnici,vec "gura" svako svoga.

Krajnja glupost je nasa drzava,nasa vlast a mi smo samo jadnici koji pokusavaju sa punim pravom da se bore za ono sto im pripada.

Prosvjetna radnica

#4 Re: Krajnja glupost

2012-09-06 15:06:03

#1: Nezaposlen - Krajnja glupost

Poštovani Nezaposleni,

autor preambule ove peticije nije anoniman, više puta je javno istupao i branio interese prosvjetnih radnika, a i sam je jedan od njih.

Prije 2 dana je u nekoliko medija bila objavljenja izjava ministrice u kojoj ona nagovještava prolongiranje konkursne procedure do decembra.

Većina direktora škola nije ispoštovala uputu ministarstva da uposli prošlogodišnje radnike do okončanja konkursne procedure, nego je vodeći se ličnim interesima i interesima stranke koja ih je postavila na rukovodeće mjesto upošljavala kandidate, protivno odluci ministarstva.

Oni prosvjetni radnici koji su time oštećeni i kojima je ugrožene egzistencija, su pokrenuli ovu inicijativu.

Vi, gospodine Nezaposleni, ste ti koji "skačete na zaključke", kako Vi to nazivate.

Peticija je legitiman i demokratski zahtjev za promjenom.

Prosvjetni radnici nisu zadovoljni dugogodišnjim tretmanom koji imaju od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

Da, mi zahtijevamo promjene! Da, mi vršimo pritisak! Ali mi ne prelazimo zakonske okvire i ne kršimo zakonske procedure.

Hvala Vam na Vašem interesovanju, iako smatrate da su naši zahtjevi neopravdani.

Iz Vašeg izlaganja je jasno da Vi smatrate da je situacija prosvjetnih radnika zadovoljavajuća, te ja Vam od srca želim da se i sami nađete u sličnoj od strane Vašeg poslodavca!

Srdačan pozdrav!

Autor

#5 Autor

2012-09-06 16:24:30

#1: Nezaposlen - Krajnja glupost

Samo jedna stvar. Već ima efekta.

emir 79

#6 Re: Krajnja glupost

2012-09-06 18:07:37

#1: Nezaposlen - Krajnja glupost

Peticija nije nikakava glupost, a iz tvog komentara se da naslutiti da jako malo poznaješ navedenu problematiku. Na problem gledaš površno, a sam razlog i sadašnji termin potpisivanja peticije jeste spoznaja da konk. procedura ne može ni u kom slučaju da se završi prema Zakonskom roku. Pojedine osobe(neću tebe staviti u ovu grupu, možda ne raspolažeš s dov. količinom inform.) bez obzira o kojem se segmentu aktivacije radilo spremne su samo da sve kritikuju, veliki broj istih iz ljenosti, ličnog straha, političkih motiva, straha od promjena, emocionalnih problema ali i mnogih dr. razloga... Ostaj sretan i zadovoljan, a najmanje što možeš da uradiš ako si nezaposlena osoba i ne želiš da potpišeš peticiju jeste da o istoj ne komentarišeš!!!