Bosanci-Hercegovci na popisnom listiću

Quoted post

m11d0

#15 Predmet

2012-11-28 02:26

Veze vi nemate. Da, da tako odite u "Ostale", smanjite broj bošnjaka i skupa budimo manjina u našoj drzavi.
Izjasnjavanje kao Bosanac i Hercegovac ce biti opravdano tek onda kad se bude popisivala samo nacija bez narodnosti, a do tad naucite razliku izmedju nacije i narodnosti.
Samo pravite stetu svima nama. Radije se borite da se razdvoji nacija i narodnost u listicu nego sto se pravite (da ne kazem sta) i unistavate drzavu.
Branili je ocevi, omladina je unistava. cc.
Kad cujem da se neki Srbin iz RS-a izjasni na ovakvom listicu kao Bosanac i Hercegovac onda cu se i sam zalagati da se svi izjasnjavamo.
NEMOJTE BITI OVCE, SVE JE OVO CETNICKO MASLO

Replies

Bosanac

#16 Re: Predmet

2012-11-28 12:48:06

#15: m11d0 - Predmet

Ovce ste vi u torovima a ne mi, slobodni Bosanci i Hercegovci. Zadnjom rečenicom si o sebi dovoljno rekao a svim koji pričaju priče da se Srbi i Hrvati neće izjašnjavati kao Bosanci-Hercegovci ova peticija je  kontraargument, trenutno oko 30 posto potpisa nisu muslimanska imena.Dakle,ta teza pada u vodu,odabite nacionanisti!

Just_a_girl

#24 Re: Predmet

2012-12-11 20:11:08

#15: m11d0 - Predmet

Mislis - bosnjaci ce biti manjina? Pa da budem iskrena, voljela bih da budu manjina, zajedno sa hrvatim i srbima. Voljela bih da budete manjina, a da bosanci/ke-hercegovci/ke budu vecina. Dokle god se dijelite na tri tora, postojat ce i podijeljena drzava i podijeljeni interesi. Kad budemo svi jedno, a to je ova kategorija za koju potpisujemo peticiju, tek onda cemo imati i jedan cilj, iste interese i tek tad cemo napredovati. Dokle god bude "podijeli, pa vladaj" princip obitavao na ovom prostoru, nasoj zemlji nema napretka.

Bosanka u srcu i duši

#36 Re: Predmet

2013-06-07 20:59:51

#15: m11d0 - Predmet

Dragi predmete,

Mi smo već ovce koje strižu Srbi, Hrvati i Bošnjaci. Koji nas straše jedni drugima ja u ovom stadu više biti neću već ćemo organizovati naše veće Bosansko-hercegovačko da se sa svima vama nacionalistima bodemo da ne dobijamo radna mjesta preko štele već po sposobnostima. Asveg Vašeg zuluma mi je preko glave i znaš šta ne bojim se nikog od Vas, borit ću se za svoje mjesto u BiH koje mi takvi kao ti oduzimate godinama. Preživjela sam rat ali teže mi pada ovaj vaš "mir", nisam se borila za ovo, nisam se borila za kapitalizam, nisam se borila za banke i kamatare, nisam se borila da naši borci rove po kontejnerima, da penzioneri nemaju za lijekove, da djeca nemaju matične brojeve, da nemam pravo na zdravllje, da moja djeca nemaju pravo na stipendiju jer nisam na budžetu, da nemam pravo na socijalnu pomoć kad ostanem bez posla, da me policija legitimiše na svakih 20 km vožnje.....dok se truckam po izbušenom još uvijek neodtžavanom putu ostalom i napravljenom u onom kako Vi kažete neslobodnom sistemu, gdje sam ja sa 6 godina išla u mekteb a u vašem moje dvoje djece nije imalo priliku. Šta nudiš ti predmete meni da me činjenično uvjeriš u suprotno? Moja prijateljica iz RS-a čija je baka ili nana Halima će se ovako izjasniti moj komšija Hasan čija je supruga Verica djeca Asim I Saša takođe. A ovi što su se bojali " četnika" u ratu bjega podrum ili inozemstvo neka se preobliče u Bošnjake a mi Bosanci se samo dragog Allaha bojimo i od njega pomoć tražimo....Bosanka

Ale Terzo

#39 Re: Predmet

2013-06-15 13:50:38

#15: m11d0 - Predmet

.....Ova peticija JESTE PODVALA srbo-cetnickog i `rvatsko-ustaskog FASIZMA uz koje se "bratski" prislanjaju zadrte prosrpske komunjare , jugo-nostalgicari  , Bosnjaci koji ne zele Bosnjacima biti , samomrzitelji , autosovinisti , na sve pristajuca poltronsko - mazohisticka konstanta pojedinih Bosnjaka....A ovi sto ih navode na to da se izjasnjavaju kao bosanci...oni su k`o  fol dokazani pobornici i graditelji moralnih ustanova , kulture mira , kulture nenasilja i ljudskih prava.....HIJENE KRVOLOCNE..!!