Moje stavove ne zastupa Vijeće roditelja KS!

Ministarstvo obrazovanja KS n/r Ministrica Naida Hota – Muminović    

Uvažena ministrice, ovim putem želimo obavijestiti Ministarstvo obrazovanja KS,  donosioce odluka u Kantonu Sarajevo kao i širu javnost da nas kao roditelje (ili skrbnike) učenica i učenika u osnovnim i srednjim školama KS tzv. Vijeće roditelja učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo NE ZASTUPA, po bilo kom osnovu.  Ni na koji način nismo bili konsultovani kada je riječ o kreiranju stavova koji se DIREKTNO odnose na život i procese učenja naše djece, te smatramo da ste i vi kao i šira javnost dovedeni u zabludu. Obzirom da se kroz komunikaciju navedene nevladine organizacije pokušava kreirati dojam da predstavljaju sve roditelje (skrbnike) učenika i učenica osnovnih i srednjih škola u KS, a vođeni potrebom da maksimalno zaštitimo prava svoje djece, zahtijevamo od Ministarstva da se navedenoj organizaciji na daje legitimitet putem sastanaka, te da se, ukoliko se zaista žele čuti stavovi roditelja, iznađu načini,  putem školskih anketa, javnog poziva za dostavljanje odgovora i sl. za direktnu komunikaciju. Smatramo da samo na ovaj način možete dobiti stvarni uvid u stavove roditelja o potrebama učenika.  

S poštovanjem roditelji (skrbnici) učenica i učenika KS:

 


Aida Feraget, Sarajevo    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Aida Feraget, Sarajevo to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...