Peticija za ukidanje suspenzije profesorici Suadi Karić

Komentari

#1

Potpisujem zato što vjerujem u profesoricu!

Azra Karišik (Sarajevo , 2023-10-01)

#2

Potpisujem zato što je profesorica u dosadašnjem radu s djecom pokazala da je stručna u svom poslu, dobitnica mnogobrojnih priznanja, te što su ovu peticiju pokrenuli upravo njeni bivši učenici...

Ćamil Cerić (Cazin , 2023-10-02)

#3

Lično poznajem profesoricu i znam da je veliki stručnjak i da svoj posao obavlja srcem i znanjem koje posjeduje.

Fuada Cerić (Cazin, 2023-10-02)

#4

Veijedna svega navedenog gore u opisu.

Sabina Zukic (Vogosca , 2023-10-02)

#5

Sto je bila jedna od najboljih razrednica,profesorica,prije svega majka

Hasanbegovic Sabina (Sarajevo, 2023-10-02)

#6

Potpisujem zato što prof. Suadu Karić treba vratiti na posao ne samo zato što je osvojila brojne nagrade i priznanja, već zato što brine o svojim učenicima i nesebično dijeli svoje znanje, podržava ih da napreduju dalje i da uvijek ulažu u svoje znanje.

Rubina Idrizović (Sarajevo , 2023-10-02)

#7

Suada je divan kolega i radnik. Sarađivale smo na eTwinning projektima i uvijek je spremna na podršku, saradnju i ulaganje velikog truda i volje za rad. Prepuna je divnih i korisnih ideja. Sve pohvale i podrška za njeno profesionalno angaživanje.

Dragana Arsić (Foča, 2023-10-02)

#8

Peticiju potpisujemo jer profesorica Suadu poznajemo kao ljudsku veličinu, izuzetnog stručnjaka - profesionalca, veoma posvećenu i profesiinalnu. Naša draga Suada je dobitnica mnogih međunarodnih nagrada i priznanja, koje su dokaz njene profesionalnosti i posvećenosti poslu koji prezentuje na medjunarodnim skupovima kao svoje životno opredeljenje.
Naša profesirica Suada je majka, profesorica , kolega, prijatelj, osoba oplemenjena najsnažnijim ljudskim vrlinama koje uz profesionalnost, posvećenost harizmatičnost, stvaraju mostove i brišu granice.
Suspenzija za osobu kao što je profesorica, koleginica, čovek i prijatelj, Suada, je čin srama i poniženja, nanet profesorici koja to NIKAKO ne zaslužuje, ali i ugledu ustanove koja joj je suspenziju mogla dati.

Miroslav i Dragica Danilović (Topola, 2023-10-02)

#10

Profesorica Suada mi je koleginica koju znam još dok smo zajedno studirali. Pratim njen rad i u više navrata sam imao priliku da vidim kako to izgleda u praksi (na njen poziv održao predavanje u školi i prisustvovao praktičnoj nastavi, bio domaćin njoj i učenicima prostorijama Agencije za sigurnost hrane BiH). Učenici su bili tako zainteresovani i pripremljeni za razgovor iz vrlo složenih tema iz široke oblasti sistema sigurnosti hrane a posebno dijela nutricionizam da sam, svaki put, ostao prijatno iznenađen. Ne vidim šta bi moglo biti razlog za ovako drastične mjere kao što je suspenzije. Sva podrška uvaženoj profesoricu Karić i mojoj dragoj koleginici.
Dr sci. Dragan Brenjo

Dragan Brenjo (Nevesinje, 2023-10-02)

#13

Peticija za ukidanje suspenzije profesorici Suadi Karić!

Dževad Pohara (Sarajevo, 2023-10-02)

#14

Potpisujem peticiju za povratak profesorice Suade Karic na radno mjesto profesora-JU SŠ poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti, Sarajevo. Profesorica Suada treba da se vrati sto prije na posao, jer djeca u skoli gube puno ako nje nema i u odgoju i u obrazovanju. Svaka stotinka, sekunda, minuta, sat, dan su veoma bitni. Svi gube citava skola, ako ona nije tu da svojim srcem i dusom vaspitava nasu omladinu i prenosi svoje znanje, da bi u buducnosti sigurno koracali kroz svoj zivot. Svim srcem dajem podrsku profesorici Suadi!

Meliha Bazdar Tarahija (Sarajevo, 2023-10-02)

#15

Profesorica Suada ima i zvanicno priznanje najbolje profesorice u bivsoj Jugoslaviji, njen rad, trud i stalno usavrsavanje ne dozvoljava ovu ironiju od suspenzije.

Amela Begic Aljovic (SARAJEVO, 2023-10-02)

#16

Cijenjena profesorica kao izuzetan predavač i pedagog. Sa zadovoljstvom i interesovanjem se mogu slušati njena predavanja , kroz koje se dobija izuzetan motiv za znanjem i napredovanjem u učenju......

Indira Herenda (Sarajevo, 2023-10-02)

#17

Potpisujem ovu peticiju zato što vjerujem u rad profesorice.

Amna Medić (Sarajevo, 2023-10-02)

#19

Lično poznajem koleginicu, upoznata sam sa njenim načinom rada i rad sa učenicima koji je obožavaju, što se dalo uočiti prema njihovim pozitivnim komentarima o saradnji sa Suadom.

Vidica Štetin (Novo Miloševo , 2023-10-02)

#20

Zato što pratim Suadin rad, upoznala sam je na Konferenciji najboljih nastavnika u Sarajevu i poštujem je kao stručnjaka i čoveka.

Slađana Cvetković (Babušnica, 2023-10-02)

#21

Smatram da je cijenjena profesorica izuzetan pedagog i predavač. Veoma je posvećena djeci i svom radu. Profesionalna je, realna i pravedna.
Kao njena bivša učenica mogu izreći samo riječi hvale na račun njenog rada. Ono što će mi trajno ostati u sjećanju su izleti koje je ona lično organizovala za svoje učenike, te način na koji nas je sve animirala, okupljala, učila pravim vrijednostima s ciljem da budemo čestiti, vrijedni i otmjeni ljudi.

Mirnesa Sarač (Sarajevo, 2023-10-02)

#23

Je ucinjena velika nepravda prema jednom Velikom, strucnom Profesoru. Da je vise ovakvih profesora kao sto je gdja. Suada nasa omladina bi bila bolja, na žalost, neki ljudi samo traze svoj interes licni, ne vole oko sebe ljude koji su struci i sposobni zato se ovo na pravdi Boga i desava. Potpisujem da profesoricu Suadu treba nagraditi, a ne suspendovati zena zasluzuje to.

Almedina Fazlagic (Sarajevo, 2023-10-02)

#24

Smatram da profesor nagrađivan na regionu i svetu, posvećen profesiji i učenicima u formalnom i svim ostalim vidovima edukacije ne zasluzuje ovakvu degradaciju. Iskreno se nadam da će se ovo rešiti u najbržem roku. Podrška profesorici Suadi od učitelja iz Srbije!!!

Marija Blanić (Zaječar, 2023-10-02)

#27

Poznajem
Prof Suadu kao izvrsnog pedagoga, sto je djeca vole i isto misle

Merita Tiric Campara (Sarajevo, 2023-10-02)

#28

Mislim da nije zaslužila suspenziju.

Nevenko Čengić (Sarajevo, 2023-10-02)

#30

Suada Karic je primjer pedagoskog i nastavnickog truda i zalaganja.

Adis Arapovic (Sarajevo, 2023-10-02)

#31

Tužan sam da u moj nekadašnji radni kolektiv vlada ovako sramotni kolegijalni odnos.
Takodjer posebno ističem da
Prof. Suada Karic Rovčanin je vrlo ODGOVORNA I OZBILJNA OSOBA.
Veliki stručnjak u svojoj struci i posvijećena profesionalno svom nastavničkom poslu.
Odgovorno tvrdim i potpisujem navedeno jer sam bio nekada profesor u školi u kojoj radi prof. Suada Karic Rovčanin.
Razočaran sam dešavanjima u navedenoj školi kako i prije događaja ovog slučaja, tako i ovom situacijom da tako odgovoran prosvjetni radnik, kao što je Suada Karić Rovčanin, dobije SUSPENZIJU sa svog radnog mjesta.
Te u ime toga dajem svoj GLAS da se Prof Suada Karić Rovčanin UKINE ODLUKA O SUSPENZIJI i ista vrati čim prije na svoje radno mjesto.

Esad Agovic (Sarajevo , 2023-10-02)

#35

Potpisujem ovu peticiju, zato što Profesorica Suada zaslužuje da se vrati na svoje radno mjesto. Ako je iko naučio nas nečemu to je bila Profesorica Suada.

Sara Ćatić (Sarajevo, 2023-10-02)

#36

Potpisujem zato što smatram da je profesorici učinjena velika nepravda!

Najla Pajevic (Sarajevo, 2023-10-02)

#37

Prifesoricu znam dugi niz godina.Dovidila je djecu na praksu.Uvjek je bila predana poslu i uz djecu za vrijeme prakse.

Samija Ljaljak-Coric (Sarajevo, 2023-10-02)

#38

Zato sto profesorica Suada to zasluzuje

Sanela Ćatić (Sarajevo , 2023-10-02)

#39

Profesorica Suada je najbolji pedagog, profesor i neko ko djeci moze prenijeti samo ono najbolje.

Aida Durmo (Sarajevo, 2023-10-02)

#40

Podpisujem peticiju zato što je profesorica Suada Karić izjeman i priznan profesor, ne samo u matičnoj državi već i u većem broju evropskih država.
Gostovala je i u Sloveniji. Ja živim u Mariboru i pratila sam njen rad na projektu.
Pratila sam i njene druge radove i elaborate preko društvenih mreža. Ona je osoba koja se zalaže za zdrav način prehrane, zdrav život i trajnostni razvoj koji omogućuje da ublažimo eko krizu na globalnom nivou. Njeno etično ravnanje in stil života je jako važan u času u kojem živimo.
Svo to njeno znanje, i dugogodišnje iskustvo u svakom trenutku pokušava djeliti sa đacima i svim mladim ljudima koji će svoja stečena znanja širiti na buduće generacije. Stil života kojeg ona zagovara je naša budućnost. Jako je važno da srednje škole imaju takve profesore. Njeno suspendovanje bi bio veliki gubitak za naslednje generacije.

Biljana Todorović (Maribor, 2023-10-02)

#41

Smatram da je kolegica Suada izvrstan pedagog, sto pokazuju mnogobrojna priznanja. Poznata i priznata van granica BiH . Osoba puna empatije i apsolutno predana profesiji kojom se bavi. O njenoj ljudskosti je suvisno davati komentar. Dajem ogromnu podrsku osobi koja to zasluzuje . ❤

Dijana Rifatbegovic (Sarajevo, 2023-10-02)

#42

Uvažena profesorica nesebično dijeli svoje znanje sa svojim učenicima.
Moje dijete je zavoljelo školu i nutricionizam zbog profesorice.
Šokirana sam suspenzijom i ponašanjem škole u vezi uvažene prof. Karić Suade

Sonja Demir (Sarajevo, 2023-10-02)

#43

Zato što je profesionalac i veliki stručnjak u svom poslu, i što ne podliježe pritiscima bezobraznih učenika koji ne žele da uče kao i njihovih roditelja, a bogami i pojedinih kolega sa posla.

Elvin Demir (Sarajevo, 2023-10-02)

#44

Potpisujem zato sto smatram da profesorica ne zasluzuje imati zabranu da radi svoj posao, jer se trudi biti sto bolja u njemu.

Sarah Senderovic (Sarajevo, 2023-10-02)

#45

Zatoa sto e najdobar prosveten rabotnik vo regionov na Balkanot.

Мирјана Кимева (Битола , 2023-10-02)

#46

Potpisujem peticiju za ukidanje suspenzije profesirici Suadi Kari,jer smatram da osoba koja unosi pozitivne promjene u obrazovni sistem i koja nam je uzor treba biti u ucionici

Mira Đajo-Begić (Mostar, 2023-10-02)

#47

Znam koliko se trudi da prenese svoje znanje ucenicima.Ulaze u promociju skole u odnosu na neke koji tu rade i primaju placu ali posao obavljaju samo onoliko koliko je za zadovoljenje forme.

Ribana Kadribasic (Sarajevo, 2023-10-02)

#48

Rad profesorice Karić je neprocjenjiv, njen entuzijazam i inovacije u obrazovanju su ispted vremena. Njen rad pratim godinama putem medija i društvenih mreža.

Mevlida Rovčanin (Gelsenkirchen, 2023-10-02)

#51

Prof.Suada je neko ko ima znanje, iskustvo, sposobnost, da čuda radi...
Ne samo da treba biti gdje joj je mjesto, već i napredovati!!!
Tolike edukacije, certifikati, emisije, dobre prakse...

E. M. (Sarajevo, 2023-10-02)

#52

Smatram da nije kriva za ono za sto je optuzuju.

Jasmina Cengic (Sarajevo , 2023-10-02)

#53

Potpisujem ovu peticiju zato što profesorica zaslužuje da se vrati na svoje radno mjesto, jer ovo nije zaslužila.

Ilda Medić (Sarajevo, 2023-10-02)

#54

Potpisujem zato što sam upoznata sa radom profesorice, vjerujem da joj je učinjena velika nepravda i moje je dijete napredovalo zahvaljujući profesorici Suadi Karić.

Selma Karišik (Sarajevo, 2023-10-02)

#56

Je najbolja za nasu djecu..

Adnan Magoda (Sarajevo, 2023-10-02)

#57

Sa prof. Suadom Karić sam učestvovala na par projekata, stručna, vrijedna, puna energije.Uvijek spremna za učenje, za novo, za saradnju i nesebičnu podršku. Veliki profesionalaci i veliki prijatelj.

Elvira Hošić (Sarajevo, 2023-10-02)

#58

Uvažena profesorica Suada Karić je potrebna učenicima. Njena stručnost, požrtvovanost, njeno ogromno iskustvo u radu sa učenicima, veoma mnogo znači. Nepravedno je suspendovati jednu takvu veličinu, kakva je Suada Karić.

Selma Hujdurović (Sarajevo, 2023-10-02)

#60

Verujem da je sramota suspendovati najboljeg profesora na Balkanu.

Vesela Bogdanovic (Bitola, 2023-10-02)

#61

Pratila sam njen rad putem drštvenih mreža. Njenom suspenzijom su uskraćeni i profesorica i učenici, a to nije uredu.

Nevzeta Abdelfattah (Sarajevo, 2023-10-02)

#62

Jedva velika nepravda prema divnom pegagogu,profesorici od koje samo možete dosta nauciti❣️💜

Aleksandra Bajrami (Sarajevo , 2023-10-02)

#63

Prof Suada Karic zasluzuje uvazavanje i razumijevanje te pidrsku u svome nesebicnom, strucnom, inspirativnom radu punom.ljubavi !

Ajsa Pekez (Sarajevo, 2023-10-02)

#64

Profesorica Suadq Karić je vrhunski stručnjak, pedagog i ČOVEK!

Danijela Miličić Trebaticki (Nadalj, 2023-10-02)

#65

Najbolji Prosvjetni Radnik.
Profesorica sa srcem,dusom i znanjem,koje rado dijeli sa svojim učenicima.
Motivacija i Unapređenje,a ne Suspenzija.

Alma Sauerbier (Vöcklabruck , 2023-10-02)

#66

Ona ne zaslužuje otkaz

Lučić Olivera (Nikšić , 2023-10-02)

#67

Smatram da nije zasluzila

Arnesa Lavic (Mostar, 2023-10-02)

#68

Je Suada primer vrijednog pozrtvovanog profesora. Pedagog na prvom mestu

IVana Milic (Podgorica, 2023-10-02)

#72

Pratim rad Suade Karić koja je jedna stručna i divna osoba. Trebali bi otići oni kojima smeta stručnost i pošten rad, a ne obrnuto.

Renata Petreski Kotaranin (Zagreb, 2023-10-02)

#74

Smatram da je koleginica Suada posvećeni stručnjak i predavač, veliki čovek i entuzijasta.

Olivera Arizanović (Niš, 2023-10-02)

#76

Smatram izrazito nekorektnim suspendovati profesoricu Karić, koja je učesnik mnogobrojnih projekata i dobitnik mnogih nagrada. Kao univerzitetski profesor susretala sam se i susrećem s bivšim učenicima prof. Karić, koji su za svoju profesoricu imali uvijek samo riječi pohvale. Mnoge sztvari u toj školi moraju biti transparentnije!

Aleksandra Kostić (Sarajevo, 2023-10-02)

#77

Zato sto sam imala priliku pratiti rad profesorice Suade Karic,kroz rad sa mojim djetetom kao cijelim razredom prehrambenih tehnicara generacije 98 godista.Sa nesebicnim zalaganjem te posvecenoscu djeci kao i nama roditeljima.Sanita Rondic

Sanita Rondic (Sarajevo, 2023-10-02)

#79

Želim dati podršku Suadi . Vjerujem i znam da je ona vrhunski čovjek profa

Amela Grbo (Sarajevo , 2023-10-02)

#81

Zato sto je najbolja profesorica moje kcerke i nema niko kompetentni da je ,amjeni ide se na stetu ucenika

Fatima Divolić (Sarajevo, 2023-10-02)

#83

Smatram da nije ispravno.

Katarina Radović (Podgorica, 2023-10-02)

#84

Radi se o izuzetnoj i svestranoj osobi, prof. koja je izvela generacije uspješnih, karakternih i radnih osoba.

Izet Mujezin (Sarajevo, 2023-10-02)

#88

Podrska za profesoricu i vracanje u skolu, djeca vec mnogo gube i nemoguce je naci zamjenu.

Aldijana Puriš-Zahirović (Sarajevo, 2023-10-02)

#90

Zato sto smatram da je profesorica Suada jedina koja moze djeci prenijeti znanje.

Hanan Zahirovic (Sarajevo, 2023-10-02)

#92

Prof Suada Karić sarađuje sa našom organizacijom od 2021. godine i do sada je pokazala visoku profesionalnost u dogovorima i aktivnostima. Svoj rad sa učenicima je pokazala tokom studijske posjete predstavnika/ca škola i nevladinih organizacija iz Centralne i Istočne Evrope. Zaista smo zbunjeni ovom situacijom u kojoj se prof. Karić nalazi jer u dosadašnjim susretima uvijek je s ponosnom isticala svoje ucenike/ce, I školu.

Edina Malkić (Tuzla , 2023-10-02)

#93

Ona je bila razrednica. Završila sam 2004. Prije svega cijelom razredu je bila majka, sestra pa tek profesor i razrednik. I nakon toliko godina,uvijek je bila za mene tu i u dobru i zlu. Prije svega veliki čovjek . A to je danas rijetko. 💜💜💜🌹

Elma Koric (Sarajevo , 2023-10-02)

#94

Profesorica Karić zaslužuje nagrade i pohvale za svoj rad, a nikako suspenziju

Zehra Herenda (Sarajevo, 2023-10-02)

#98

Prof. Suada Karic je jedna jako dobra i jako vrijedna osoba. Suada je profesor kakvog skolstvo u BiH ne smije da izgubi.

lejla Smajic (Munchen, 2023-10-02)

#99

Smatram i tražim da profesorica Suada Karic treba pod hitno da se vrati svom poslu koji je uvjek obavljala korektno,odgovorno i nesebično se zalagala u svemu!

Nermina Bajramović (Olofström , 2023-10-02)

#101

Odluka o suspendovanju nije ispravna, profesorica Suada to nije zasluzila mi kao ucenici cemo propustit mnogo znanja.

Amna Čelik (Sarajevo, 2023-10-02)

#103

Smatram da je profesorica Suada Karic jedina osoba koja u djecu moze prenijeti znanje.

Ajna Magoda (Sarajevo, 2023-10-02)

#105

Ja sam rad gospodje Suade pratila kroz društvene mreže i putem medija, izvrsni radovi, jos bolji čovjek

Ena Herenda (Sarajevo, 2023-10-02)

#106

Bosnia and Herzegovi SarajevoCommentPotpisujem peticiju za povratak profesorice Suade Karic na radno mjesto profesora-JU SŠ poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti, Sarajevo. Profesorica Suada treba da se vrati sto prije na posao, jer djeca u skoli gube puno ako nje nema i u odgoju i u obrazovanju. Svaka stotinka, sekunda, minuta, sat, dan su veoma bitni. Svi gube citava skola, ako ona nije tu da svojim srcem i dusom vaspitava nasu omladinu i prenosi svoje znanje, da bi u buducnosti sigurno koracali kroz svoj zivot. Svim srcem dajem podrsku profesorici Suadi!

Nejla Olovčić (Sarajevo, 2023-10-02)

#107

Potpisujem zato sto sam pratila njen dosadasnji rad i mislim da nije zasluzila da bude tako tretirana.

Milica Babic (Bijeljina, 2023-10-02)

#108

Ni jedan drugi profesor nas ne moze naučiti ono sto moze naša profesorica Suada.❣

Azra Mujević (Sarajevo , 2023-10-02)

#112

Не знам зашто је дошло до ове ситуације, но знам да је Суада дивна личност која никад не би наштетила ником, посебно својој професији.

Aida Petrovska (Skopje, 2023-10-02)

#113

prof.Suada Karić je izuzetan pedagog i metodičar, samom suspenzijom nanosi se nepravda i kaljanje ugleda i časti prof.

Alma H.Badic (Sarajevo, 2023-10-02)

#114

Potpisujem zato sto profesorica Suada Karic je ugled smjera nutricionizam i zato sto profesorica odlicno obavlja svoj posao.Ja kao njen stari ucenik trazim da se profesorica Suada Karic vrati na svoje mjesto.

Ali Bosnic (Sarajevo , 2023-10-02)

#116

Obzirom da sam imala priliku upoznati licno prof.Suadu Karić kao i godinama poslovno sarađivati sa istom za prof.Suadu mogu slobodno napisati da se radi o jednoj divnoj osobi ,empaticnoj i prije svega profesionalnoj osobi Koja nesebicno daje sebe u svom poslu i zeli da svojim učenicima prenese svoje znanje kako bii sutra bili uspjesni mladi ljudi.

Emina Mujezinovic (Sarajevo, 2023-10-02)

#118

Potpisujem zato što je profesorici učinjena velika nepravda, zaslužuje da se vrati na svoje radno mjesto, tamo gdje i pripada.

Mirela Medić (Sarajevo, 2023-10-02)

#119

Ovu peticiju potpisujem zbog toga što mi je profesorica Suada predavala 4 godine i lično poznajem njen način rada. Treba se vratiti što prije na svoj posao jer će škola popucati po šavovima bez nje, a također znam da svi njeni učenici jedva čekaju da se vrati i znaju da će se ona vratit jača nego ikad. Profesorice naša prebrodili ste mnoge stvari prebrodit ćete i ovo. Vole Vas i podržavaju svi vaši učenici

Sanjin Demir (Sarajevo, 2023-10-02)

#121

Uvaženu profesoricu upoznala sam kroz praksu učenika koje je vodila profesorica Suada u USZ Dom Sentivo. Izrazito pouzdana, profesionalna i odgovorna profesorica. Sve najbolje mogu da pisem vezano za rad i poslovni odnos sa profesoricom. Postena, empaticna i predana svom poslu. Mnogo je epiteta koje mogu da pisem jer se radi o izuzetnoj osobi i nadam se da ce borba koju trenutno vodi nasa Suada biti u njenu korist💜

Silvija Fejzagić (Sarajevo, 2023-10-02)

#123

Smatram da je odličan profesor, inovator i organizator. To su mi potvrdili njeni učenici prilikom posete Sarajeva.

Nataša Stanković (Svilajnac, 2023-10-02)

#124

Verujem u Suadu i njen entuzijazam.

Snežana Resavac (Svilajnac, 2023-10-02)

#125

/

Анета Серафимовиќ Стојковска (Куманово , 2023-10-02)

#126

Dobra nastavnica ,izložena mobingu.

Hisamedin Ćurovac (Sarajevo, 2023-10-02)

#128

Podržavam kolegicu

Alma Šahbegović (Živinice, 2023-10-02)

#129

Zato sto dobro poznajem prof. Suadu!
Znam da je odgovorna osoba!!

Sead Mujezinovic (Sarajevo, 2023-10-02)

#130

Suada zaslužuje da bude u učionici i sa svojim učenicima.

Admira Koničanin (Tutin, 2023-10-02)

#136

Peticiju potpisujem jer je prof.Suada Karić jedna od najboljih profesorica u Srednjoj školi "Poljoprivrede,veterine i uslužnih djelatnosti"

Lamija Kaldžo (Sarajevo, 2023-10-02)

#137

Odlican radnik i jako vazna za odgoj i obrazovanje.

Mirsad Cvrk (Sarajevo, 2023-10-02)

#141

Je ne pravda

Amela Turkmanovic (Stuttgart, 2023-10-02)

#142

Izuzetno dobra profesorca! Svoj posao obavlja profesionalno!

Amira Becirspahic (Göteborg , 2023-10-02)

#143

Povući suspenziju

Tarik Hajro (Sarajevo, 2023-10-02)

#151

Suada Karić ne zaslužuje suspenziju.

SAUDIN SIVRO (Sarajevo, 2023-10-02)

#152

Odlican profesor.

Elvira Osmanović (Sarajevo, 2023-10-02)

#154

Zato što je prof. Suada Karić zaslužila povratak u učionicu svojim radom, zalaganjem za nauku,nesebično daje znanje djeci što dokazuju njena brojna projekta dostignuća priznanja i nagrade.

Merisa Karić (Tuzla, 2023-10-02)

#155

Smatram da je učinjena nepravda prema prof.Suadi

Ajdin Rovčanin (Sarajevo , 2023-10-02)

#156

Je odlican pedagog i Profesor i trebaju vratiti profesorima njihov inegritet.

Marina Kalabić (Sarajevo , 2023-10-02)

#157

Suada je sjajan prosvjetni radnik, a još boljo čovjek.

Mirsada Šabotić (Rožaje, 2023-10-02)

#158

Potpisujem zato sto je znam i poznajem da je najbolji i najvredniji profesor ,i träum da se pod hitno vrati na posao

Samir Rovcanin (Offenbach , 2023-10-02)

#159

Smatram.da je Suada Karic izizetan pedagog i prvenstveno dobar covjek

Valentina Ppdgorica (Ppdgorica, 2023-10-02)

#162

Nadamo se da se osećate bolje i da se oporavljate. Nedostajete nam tokom Vašeg odsustva, i svi smo se složili da je naš razred potpun samo kada ste Vi tu. Vaša predanost, posvećenost i podrška učenju su nezamenljivi. Želim da znate da želimo da se vratite na posao kada budete spremni. Vaša prisutnost čini našu školu i razred boljim mjestom, i nestrpljivo čekamo trenutak kada ćete se ponovo pridružiti našem timu.
💕

Amina Čorbo (Sarajevo , 2023-10-02)

#164

Profesorica Suada, savjesni pedagog i profesor koji voli svoj poziv i savjesno s puno ljubavi svoje znanje prenosi na djecu

Amina Grabovica (Sarajevo, 2023-10-02)

#165

Prof. Suada je na nepravedan način suspenzovana!

Rumejsa Ćatić (Sarajevo , 2023-10-02)

#166

Potpisujem zato što je prof. Suada profesor od kojeg sam mnogo toga naučila. Ne samo o našoj struci i o poslu s kojim jedva čekam da se bavim, već i o različitim životnim vrijednostima.

Ajla Sprečo (Sarajevo, 2023-10-02)

#167

Profesorica Suada Karić je jedna od rijetkih osoba koja će djecu naučiti gradivo kako treba, a ne gledati "kroz prste" dosta je fokusirana i na bonton djece kojoj fali ovim generacijama

harun kalabic (sarajevo, 2023-10-02)

#168

Poznajem gospodju Suadu i da jedna osoba koja je dobila nagradu najboljeg profesora na svijetu u 2023 bude suspendovana od strane skole koja je najgora na glasu u Sarajevu je sramota i drzave, Ministarstva pa postavlja takvu upravu skole i cijelog obrazovnog sistema u ovoj drzavi.

Edin Rovcanin (Sarajevu , 2023-10-02)

#169

Zato sto sam njen bivsi ucenik i vrlo dobro znam ko je prf Suada Karic,pre svega Roditelj, pedagog,psiholog...
I nakon 10godina njene definicije jos pamtim i savete i zato sam fala bogu spesan covjek u svom poslu a i struci gdje mi je bila prf Suada Karic
S postivanjem Kurtovic Alem

Alem Kurtovic (Sarajevo, 2023-10-02)

#170

Smatram da profesorica Suda ne zasluzuje navedenu susoenziju.

Milada Cengic (Sarajevi, 2023-10-02)

#171

Nanesena nepravda profesorici Suadi.

Sabina Čajić (Sarajevo, 2023-10-02)

#174

Ne zaslužuje…

Slavoljub Toskić (Bor, 2023-10-02)

#178

Potpisujem peticiju iz razloga što je uvažena profesorica Suada Karić kroz četiri godine školovanja bila moja razrednica, a ujedno predmetni profesor koja je kroz svoj odnos i trud prema stručnim predmetima, a i sekcijama dokazala svoj angažman prema svojim učenicima. Nijedan učenik nije izašao iz školskih klupa, a da nije znao nešto o gradivu iz njenog predmeta. Prof. Karić je poznata po brojnim humanitarnim učešćima zajedno sa svojim učenicima kao i dobrovoljnim radom poput ekoloških sekcija, što i samo govori da je njena svijest na nivou ne samo za nju samu nego za njene učenike i građane ove države. A time je primjer mnogima. To je profesorica kojoj je na zadnjem mjestu bitna "pozicija", a na najvišem mjestu njen odnos s učenicima i trud kako prenijeti znanje. Kao razredni starješina uvijek je imala vremena i razumijevanja za svakog pojedinca, stvarala ugodan kolektiv, gdje svakom učeniku to znači više nego da se razrednik "bavi" samo administrativnim dijelom. Osoba koja će Vas kritikovati kad ste u krivu, ali će Vam udijeliti takvu kritiku koja će Vam dati krila da poletite i osvojite planetu i dokažete sami sebi koliko ustvari možete. Osim što je profesor uvijek je bila više od toga, bila je čovjek i prijatelj, da kada imate bilo koji problem pa čak i privatni, ona je tu da Vas sasluša i pokuša zajedno s Vama pronaći riješenje iako to nije njena radna dužnost. O njenom radu i načinu predavanja nekog određenog dijela gradiva da Vam i ne govorim, ali ipak moram. Način na koji predaje mnogo je razumljiv i lagan za shvatiti, slikovita objašnjavanja, detaljna opisivanja te povezivanja sa životom što mnogo olakšava učenje i shvaćanje gradiva. Motivisanje učenika da lekcije povezuju logikom što će im u daljem školovanju mnogo pomoći ili u budućem poslu. I šta da Vam još kažem, osim svih ti vrlina, da te prof. nije bilo i njenog zalaganja za učenike, pojedine generacije ne bi otišle na stručne ekskurzije koje su u rangu sa njihovom strukom, možda i nikako ne bi otišle. Zahvaljujući uvaženoj prof. Karić, prva generacija učenika smjera Nutritionist tehničar je otišla na Kongres ishrane, pa u posjete Novom Sadu, Beogradu te Zagrebu, a o gradovima u BiH i da ne pričam. Trudila je se i uvijek se trudi da njeni učenici zavole svoju struku, da zavole sami sebe i da znaju da im niko znanje oduzeti ne može. Profesorica je dobro poznata i u medijima, a kao što znate dobar glas se daleko čuje. Za uvaženu profesorica Suadu Karić treba biti ukinuta suspenzija jer njeno odsustvo može samo naštetiti učenicima škole.

Lejla Džibrić (Sarajevo, 2023-10-02)

#181

Pratim radove i studije prof. Suade i ne znam razlog suspenzije ali smatram da njeni učenici i toliko uspjeśno izvedenih generacija ne zaslužuje da njihova profesorica bude suspendovana.

Semra Türbedar (Ankara, 2023-10-02)

#184

Poznajem profesoricu. Nisam u toku desavanja, vjerujem da je bila na ispravnom putu I da je zeljela samo dobro.

Seada Kuloglija (Vogosca , 2023-10-02)

#185

Profesorica od koje djeca uce s ljubavlju. Sto brzi povratak djeca gube gradivo.

Aida Ličina (Sarajevo, 2023-10-02)

#186

Profesorica Karić istinski obožava struku. Učenicima je na usluzi i nesebično im prenosi svoje znanje što oni uzvraćaju ljubavlju i poštivanjem.

Kolegama u školi, i svima nama drugima, je svojim radom, nepresušnom energijom i uspjesima istinska inspiracija i podrška.

Vjerujem u povratak profesorice u školu, ne zbog nje, već zbog učenika koji ju trebaju.

Vesna Bosanac (Solit, 2023-10-02)

#188

Divna ,neponovljiva

Emina Dubois (Sarajevo, 2023-10-02)

#190

Potpisujem zato sto je profesorica Suada izvanredna strucnjakina i sto Bosni i Hercegovini trebaju osobe kao sto je profesorica Suada. Ona nasoj omladini otvara nove vidike i savrseno ih priprema za buduce pozive. Vrlo profesionalna, srdacna, pravedna i kompetentna profesorica. Suspencija je potpuno neprihvatljiva i neshvatljiva.
Srdacno i sve najbolje predragoj kolegici i prijateljici!

Ljubinka Petrovic-Ziemer (Frankfurt , 2023-10-02)

#195

Smatram da učenici mnogo gube.

Adna Džibrić (Sarajevo , 2023-10-02)

#196

Želim podržati učenike i profesoricu koja ničim nije zaslužila talav odnos prema njoj

Aida Bralj (Mostar, 2023-10-02)

#198

Isto dozivljavam u svojoj skoli

Almina Ljuca (Sarajevo, 2023-10-02)