Uvođenje online prijava ispita na UNTZ

Logo021.png

Zahtijevamo od nadležnih organa koji donose odluke o obrazovanju i kvaliteti nastave (Univerzitet u Tuzli, Vlada TK(Ministarstvo obrazovanja i nauke), Skupština TK  da pokrenu sve neophodne korake kako bi se modernizovala nastava i omogućilo online prijavljivanje ispita.

Zahtijevamo uvođenje Studentskog Informacionog sistema. Smatramo da će ova centralna baza podataka  Univerziteta elektronskog pristupa za studente/ice i osoblje pojednostaviti i ubrzati prijave ispita, praćenje upisa, ocjena i niza drugih administrativnih radnji.

Ovo bi omogućilo studentima/icama efikasnije studiranje, uštedu vremena, te dostupnost online prijavljivanja ispita, a ne samo fizički i to u okviru radnog vremena studentske službe, što je samo nekoliko sati u toku radnog dana.

Smatramo da bi ovo doprinijelo  provođenju Bolonjskog načina studiranja koji podrazumijeva modernizaciju i informatizaciju fakulteta i akademija koji se tiču nastave, prijave ispita, ocjenjivanja, izdavanja uvjerenja i drugih svakodnevnih potreba studenata i studentica.

Inicijativa će biti formirana nakon održavanja trećeg studentskog foruma pod nazivom "Studentska (ne)solidarnost" koji se održava od 21.do 23.februara u Tuzli. Zahtjevi će se u ovom prostoru saradnje i dijaloga između studenata/ica konkretizirati i artikulirati, što će u konačnici rezultirati upućivanjem Inicijative nadležnim organima i donosiocima/donositeljkama odluka.  


Omladinski pokret "Revolt"    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Omladinski pokret "Revolt" to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...