Vratimo Hajlu Rožajama!

Predstavnici Vlade Crne Gore Igor Lukšić i Raško Konjević potpisali su Sporazum o razgraničenju sa Kosovom u Beču 26. avgusta i time formalno povukli liniju između ove dvije države. Ovom prilikom došlo je do pomjeranja prijašnje granice i tom prilikom oduzeta najznačajnija teritorija za razvoj planinskog turizma u Rožajama. Novom granicom, Rožaje je u potpunosti izgubilo put kojim je bilo moguće autom stići do jedne od najljepših planina u regionu. Još tragičnija je činjenica da je planinska visoravan zvana Dermandoo sada dio kosovske teritorije ali i pješačka staza kojom se također stizalo do vrha Hajle. Tako sada iz Rožaja više ne možete doći na vrh Hajle na 2403 mnv! Ovakvim položajem granice gubimo i stranu planine koja predstavlja najveći potencijal za skijasku stazu sa preko 600 metara nadmorske visine i koju su stručnjaci ocijenili kao jednu od najboljih staza sa “perfektnom” ekspozicijom i nagibom. Prijedlog zakona o razgraničenju sa Kosovom bi trebao biti dat na usvajanje sjutra a time i ozvaničen totalni krah rožajskog turizma.

Uporedo sa ovom peticijom, potpisuje se i peticija na Trgu MJK u Rožajama.


Rožaje Free Press    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

Fill the form below to sign this petition created by Rožaje Free Press. The author of the petition will see all the information you provide on this form.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook