Bibija Kerla - dodjela Sestoaprilske nagrade grada Sarajeva

Bibija Kerla- sportiskinja , reprezentativka bivse Juge i nase nam Bosne i Hercegovine u 4 sporta. Ucesnica Olimpijsdki igara u Sarajevu 1984, i Calgariju 1988, iza sebe ima preko 20 Svjetskih prvenstava, Evropskih i Balkanskih takmicenja.

Najsvestranija sportiskinja na Balkanu. Imajuci u vidu da su sportisti najbolji ambasadori svoje drzave moramo istaci da je Kerla Bibija promovisala svoju drzavu i svoj grad u najboljem svjetlu.

Kerla je podpredjednik medjunarodne kuglaske federacije , sto je dokaz koliki ugled ima kao predstavnik svoje drzave, Ujedno je medjunarodni sudija a govori 3 strana jezika i time dokazuje svoju raznovrsnost u pojedinim segmentima drustvenih aktivnosti.

Citav svoj zivot posvetila je svom narodu i svojim humanitarnim akcijama je dokazala da joj je mjesto medju velikanima nasega grada.

Za vrijeme velikih poplava 2014 godine Kerla je punih 45 dana provela na terenu i podijelila 35 tona hrane , odjece i obuce narodu koji je u tom trenutku to najvise trebao.

Podrzimo ovu akciju i dokazimo koliko cijenimo sve ono sto je Biba uradila za grad Sarajevo i njene gradjane.

Hvala i puno srece


Grupa gradjana    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Grupa gradjana to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.
Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...

Facebook