DODJELA PROSTORA ZA CENTAR ZA RUKOTVORINE U OPCINI NOVI GRAD

Postovani ,

zovem se Lejla Ferhatović. Ovo je način pokretanja peticije s ciljem ostvarivanja prava korištenja prostora za izradu rukotvorina u Švrakinom selu( nekadašnja stara pijaca). Stanovnica sam Općine Novi Grad Sarajevo, tačnije naselja Švrakino Selo. Prijavljena sam na Biro za zapošljavanje pune tri godine, magistrica sam komunikologije. Svoje,školovanjem stečeno znanje, nisam imala priliku primijeniti u životu adekvatnim poslom za koji sam se obrazovala.Na svu sreću,izraženošću kreativnih intelektualnih sposobnosti ,u slobodno vrijeme se bavim izradom unikatnog nakita .

 

Željela bih dobiti Vasu podrsku u ovoj, po meni pozitivnoj namjeri, tj. ako ste u mogućnosti svojim potpisom odobriti peticiju za dobijanje prostora ne samo meni već svima nama koji smo bez posla a bavimo se kreativnim radom. Naime, u Švrakinom selu se uskoro ruše dotrajali poslovni prostori na podrucju gdje se nalazila mala pijaca (u gornjem dijelu teksta naznačeno) sa zgradom koja je imala poslovne prostore.Mišljenja sam da ovaj razrušeni prostor predstavlja ruglo i leglo narkomana koji su izvor zaraze za sve nas. Predlažem, da se na tom mjestu izgradi Centar za rukotvorine pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad, tj. da nama koji smo nezaposleni,s druge strane kreativnim ženama koje se bave izradom rukotvorina, se omogući prilika za pokazivanjem onog sta znamo uraditi svojim rukama .

 

Bio bi to način rada koji bi donio prihode kako kreatorima tako i Općini Novi Grad koja bi dobijanjem prekrasnog prostora bila primjer drugim Općinama .Osim prodajnog , izlozbenog, i edukativnog karaktera, u ovom istom prostoru bi se odrzavale kreativne radionice. Upoznati smo da Opcina nudi mogucnost registrovanja kućne djelatnosti, ali mnoge žene nemaju tih 200,00 KM mjesečno kojim bi platile Ugovor na osnovu kojeg se uplacuje zdravstveno osiguranje i staž.S druge strane,postoji Ugovor koji se placa 70,00 KM ne nudeći nista . Mnogima od nas je poznato da Biro za zapošljavanje finansira pokretanje obrta, uz vrlo visoke cijene kirije ili zakupa . Sve je manje atraktivnih prostora koji ne bi koštali mjesečno „papreno“, jer trebamo znati da izrađivače košta jako mnogo i nabavka materijala za rukotvorine.

 

Zahvaljujem na pažnji i odvojenom vremenu! Neka Vaš potpis bude podrška meni kao i mnogim ženama koje slikaju, izrađuju nakit, dekupaž , heklaju , šiju, pletu, stvarajući magiju svojim prstima, te da dobijemo svoj prostor od Opcine Novi Grad.Predlažem još jednom, da taj prostor osim nasih rukotvorina pruži mogućnost kupovine ručno radjenih suvenira. Dobijanje bilo kakvog prostora i podrške od strane Općine, kreativnim ženama će stvoriti sretnije dane života bez rada „na crno“ kako bi preživjele one i njihove porodice.

 

S poštovanjem,

          mr. Lejla Ferhatovic

 


Lejla Ferhatovic    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Lejla Ferhatovic to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...