ODGOVORNOST ZA INSINUACIJE S KRSTOM NA ZLATISTU

Ibrahim Pelesic
Autor ove peticije

#1

2014-09-25 19:36

Kao jedan od admina facebook grupe "Zajedno" potpisujem ovu Peticiju u ime 4983 clana. Smatramo da je poslijednje vrijeme, gosp. Inzko da kao Visoki predstavnik EU zaradite makar i jednu svoju Visoku platu. Mi svi gubimo strpljenje a i povjerenje u vase dobre namjere. Prof. Sociolog, Ibrahim Pelesic

Ljuta BOSANKA - Ivana Ina M.

#2 Re: Zahtjev za hitnu intervenciju na improvizovanom objektu - INAT "KRSTA" na Zlatištu!

2014-09-25 20:07

#1: Ibrahim Pelesic -  

 U svoje ime, kao rođena Sarajka, BOSANKA, zahtijevam od uvaženog Dr. Valentina Inzka da ODMAH ukloni one ukrštene bandere koje su postavili i podržali bh. pravoslavci Dukić i Dodik, kao i Staša Košarac koji je predsjedavajući PSBiH (koji apsurd)!!! 

Dr. Inzko, Vi od EU, EC ili drugih evropskih predstavnika dobijate ogromnu platu (35hilj. EURA) da održavate normalno stanje u BiH koja je pod Protektoratom!!!! 

Kako je moguće da Vam se dese ovakvi propusti, odnosno, ZAŠTO nama, Sarajlijama, Mladim ljudima, Majkama, borcima ARBiH i onim mrtvim i živim, invalidima i civilnim žrtvama rata, svojim indolentnim ponašanjem UGROŽAVATE Mir, Zdravlje, Sigurnost, opstanak u BiH ali i u malom entitetu tzv. "rs"???? Nije to pošteno, uvaženi Valentine Inzko!!!!  

Nije, naravno, pošteno od Vas i EU, kao ni od SAD da i dalje, svi redom, silujete našu BOSNU plaćajući bh. političare, koji su sve drugo osim toga!!!!  

1. ZAUSTAVITE POMAHNITALOG DODIKA, DUKIĆA, KOŠARCA, ALEKSANDRU PANDUREVIĆ, DUŠANKU MAJKIĆ, ŽELJKU CVIJANOVIĆ ...i mnoge druge koji BOSNU živu trpaju pod zemlju!!!

2. NAREDITE DA USVOJE SVE VAŽNE ZAKONE U BiH, od knjiženja državne imovine na jedno registraciono područje, do POVRATA i REFORME USTAVA RBiH!!!! 

3. MAKNITE OVAJ KRST S ZLATIŠTA, CRKVU IZ POTOČARA, KRIŽ IZ MOSTARA, ODMAH!!!!

4. VRATITE NAM NAŠU HIMNU, ZASTAVU SA 6 LJILJANA NA BIJELOME PLATNU I GRB RBiH JER SU  LEGALNI I LEGITIMI!!!!

5. BUDITE NA STRANI NORMALNIH BH. GRAĐANA KOJI NISU ŠOVINISTI, KOJI NISU FAŠISTIČKI NASTROJENI I KOJI ŽELE U BiH I CIJELOM SVIJETU SAMO MIR, LJUBAV, RADOST, RAZUMIJEVANJE I PRIJATELJSTVO!!!!

Ne tražim mnogo, zar ne, ali, i ovo malo na što imamo svi mi pravo, može pomoći svima nama u BiH i cijelom svijetu da budemo SRETNI I SLOBODNI!!!!  Nemojte nam to uskraćivati!!!!

http://www.djecasarajeva.ba - Koordinatorica i osnivač - Ivana Ina Mostarac - Ljuta BOSANKA 


Gost

#3

2014-09-26 12:26

Istina je osvjetljena,,a laž je uvjek u mraku. Oni koji rade na ovakvim provokacijama,,kad tad se odbija od glavu i njima i onima što iz prikrajka se zalažu za ove provokacije...a to su EU i zapad u cijelosti.

Gost

#4

2014-09-26 16:26

Ogorcena sam , poslje svega sto su uradili sa BiH I nemogu da shvatim da Dod

ika I njegove sljedbenike niko ne zaustavlja . Sve ovo sto rade je smisljeno Ovaj krst na Zlatniku je cisti izazov I provokacija isto kao I crkva u Potocarima. BiH je domovina svih oni koji zive u njoj .Rs je stvorena na genocidu BiH je priznata I treba da postoji zkon za sve jednako. Crkve I Djamije I vjerska obiljezja se stavljaju na mezare I grobove . Dosta je vise Dodika I njegovi sljedbenika 

 


Gost

#5

2014-09-26 16:37

Krst je samo predizborna kampanja, i zato gradjani trebaju da su uzdrzani, neko zeli opet krv u nasoj napacenoj Bosni......Ovi na vlasti zele da ostanu jos 4 godine , da nas izrabljivaju.....
Bosna-lacal

#6

2014-09-26 18:07

Gospodine Inzko, trazimo da na ovom mjestu objasnite koje su vase namjere i sta cete uciniti po ovom pitanju !? U protivnom, kao osoba s najvise ovlastenja u ovoj Zemlji, vi cete snositi i najvecu odgovornost za dogadaje koji bi iz vase indolentnosti mogli da poprime nezeljeni karakter !?


Gost

#7

2014-09-27 22:22

Molim - odnosno zahtijevam od visokog predstavnika da napokon uradi nešto konkretno u našem gradu - da spriječi fašiste da nas sad psihički maltretiraju nakon opsade grada i svih gubitaka koje smo imali u proteklom ratu, na kraju vi ste tu i zato dobro plaćeni. Zbog neadekvatnog reagovanja Svijeta 92 god.-osilili se fašisti opet.
Bosna-lacal

#8

2014-09-27 23:25

Umjesto da ga ruse, oni su angazovali policiju da cuva krst na Zlatistu. Namjere su vrlo providne: cekaju da se narod privikne na ovu balvan improvizaciju i ruglo od  od krsta, a onda ce ga jednostavno zmjenitinovim, betonskim, 26 metara visokim iznad Sarajeva. Gospodine Inzko, imajuci u vidu vase nadleznosti kao Visokog predstavnika EU, vi  mozete da naredite sasvim bezbolno uklanjanje ovoga krsta sa Zlatista, ali ako vi to ne uradite zahvaljujuci svojoj prekomjerno placenoj idolentnosti ili naklonosti prema fasistima, uradicemo to mi, ozlojedjeni gradjani grada Sarajeva i gradjani BiH, a onda cete vi snositi krivicu za sve eventualne poslijedice. Svojom infolentnoscu i nista ne cineci vi rizikujete da biudete povod za novi balkanski rat, a ko to zna, - mozda i onaj sirih razmjena.


Gost

#9

2014-09-29 13:22

OD POČETKA IDEJE O IZGRADNJI KRSTA PROVOKACIJE NA MJESTU ODAKLE JE UBIJANO STANOVNOIŠTVO GRADA SAM BIO AKTIVAN U PROTESTNIM OKUPLJANJIMA. MISLIM DA SE RADI O NAMJERNOM VRIJEĐANJU GRAĐANA SARAJEVA I CIJELE BiH.

Gost

#10 Re:

2014-12-26 17:25

#7: -  

 


Gost

#11 Re: Re:

2014-12-26 17:26


Gost

#12

2015-07-17 20:15

Svi znaju da su bosanski cetnici uz pomoc armije iz Srbije izvrsile agresiju I genocide nad bosanskim Muslimanima I Hrvatima I sada uz pomoc jakog lobija pokusavaju da izjedance zrtvu I agresora...