Glas naroda PROTIV ODLUKE VSTV-a!
Hidzab u Americi
Zivim u Americi I nosim hidzab. Nikad nisam imals problema s tim. Pa zar hoce da se imamo vece pravi nositi maramu na zapadu nego u nasoj Bosni. Ovdje ako neko pokusa da ti ne dozvoli da nosis maramu, odmah ga mozes tuziti i sigurno dobiti odstetu za ugrozavanje ljudskih prava. A u Bosni vrhovni sud zabranjuje ispoljavanje tih istih prava. Sto je toliki apsurd. Umjesto da su oni prvi koji ce stati na stranu pravde, oni cine ovakvu nepravdu. Mi sve hocemo da budemo ko ovi na zapadu, ali od njih uzimamo samo ono sto je lose, nazalost.
A sta je sa diskriminacijom po pitanju novouvedenih praznicnih dana samo za religiozne?
Neka nas ostave na miru, nećemo skidat hiđžab
Nije čudo sto svi bježe iz BiH
ŽALOSNO
Kako će optužena žena ili svjedokinja sa hidžabom ući u sudnicu? Morat će joj skinuti hidžab silom i tako je obeščastiti, prema njenim shvatanjima. To je bolno kršenje ljudskih prava u sred demokratske Evrope.
Dokle će ići "pravo"suđe?
IsRe:
#140: - Ispravka: Hidžab nije vjersko obilježje. Niko a ne nosi da bi pokazao ko je i šta je. To je vjerska obaveza kao što je i sunet. Zamislite da zabrane osunećenim muškarcima ulazakk u sudnicu: Morali bi navlaćiti kožicu da bi ušli u sud.
Zabrana nošenja polumjeseca ili krsta je sasvim druga stvar jer to nije obaveza već isticanje pripadnosti religije.
MOJ HIDŽAB MOJ IZBOR!!!
| This discussion has been closed. |