Onlinepeticija.com

Peticija protiv gašenja bolnice Abdulah Nakaš

Kontaktirajte autora peticije

Gost#151 Jan 09, 2016, 00:47
Zato sto sam dijete Sarajeva, zato sto kako znam za sebe znam i za ovu bolnicu, zato sto znam koliko je boraca sa Žuća i drugih ratišta spaseno u njoj, zato sto je u njoj spaseno i civilnih života , jako puno, zato sto postoji jako veliki broj nekakvih Udruzenja, Stranki i drugih nevladinih organizacija za koje se izdvajaju sredstva, a nikakvih rezutata , sem sto pojedinci super " hajruju" u ovome, zato sto gospoda voza jos uvijek službena vozila u privatne svrhe i to rade puno godina, zato sto nam prodadose i rasturise svu državnu imovinu, i sto poslije vladavine pojedinca u ovoj D.o.o državi nece imati niko nista. Postali smo grad staraca i političara. Djecu nam zbog nezaposlenosti tjeraju u strane zemlje, Itd....... Zato sto sam građanin ove zemlje i ovog grada . I na kraju zato sto trebaju svi da znaju da mi Sarajlije imamo veliki prag tolerancije, ali kada nama dođe kraj tolerancije , onda ce oni nas pitati "zasto" .
Gost#152 Jan 09, 2016, 00:48

Re: Re: Demonstracije

#150: IZMETBEGOVICI - Re: Demonstracije 

Moramo se organizovati sto prije!

Gost#153 Jan 09, 2016, 00:49
Ovo je nase vlasnisto...nicija babaovina , a i zaposleni nisu robovi da se prodaju...ovo je najbolje uredjena bolnica...a sto se tice koristenja...neka drzava digne zdravstvo na drzavni nivo i neka je svi koriste....
Gost#154 Jan 09, 2016, 00:52

Ovo je ponizavanje Sarajeva i sarajevskog duha!

Gost#155 Jan 09, 2016, 00:57
ZALOSNO JE DA GOSPODJA IZETBEGOVIC PRUZA SVOJE PIPKE TAKO DALEKO DA PRIPAJA DVIJE BOLNICE NESMIJEMO IM DOZVOLITI DA TAJ BEZOBRAZLUK I JAVASLUK URADE PA DOKLE VISE NEKA IH BUDE SRAM
Gost#156 Jan 09, 2016, 01:15

Lopovi

Ovo se ne smije dopustiti! Prava porodica Causesku! 

Gost#157 Jan 09, 2016, 01:19

Sebija i SDA razvaljuju ono malo sto je dobroh ostalo

Ljudi nisu ni svjesni koliko ce im ovo nastetiti. Ni dvije bolnice nisu dovoljne za ovaj grad. Izetbegovicka je orije godinu dana pricala kako je ova bolnica odlicna i moderna, i kako veoma dobro posluje i sada odjednom plasira pricu i lazi kako se ta bolnica ne isplati. SDA je krenula sa unistavanjem naroda i ljudskog dostojanstva. Ovo se ne smije dozvoliti, mi, gradjani moramo zastititi nasu bolnicu, zdravlje i stati im u kraj! Inace cemo svi umirati cekajuci na preglede, a ovu fasisticku gospodju nije briga za pacijente.

Gost#158 Jan 09, 2016, 01:27

Zar da dopustimo da ime dr.Abdulaha Nakasa ode u zaborav,čovjek, pored velike stručnosti,uspjeo je u ratu da sačuva bolnicu,a da ne govorim koliko je pomogao bolesnim i ranjenim ljudima,koliko je značio za sarajlije .Kako znam za sebe,znam i za Vojnu bolnicu,sada Opću bolnicu dr.Abdulah Nakas.A ko je Sebija Izetbegović,nikad cula za nju nisam do dana kada je otela direktorsko mjesto u Općoj bolnici.I sta je ta žena uradila za ovih par godina direktovanja,osim što je zavela diktaturu,strah i trepet za uposlenike,još je popločala prostor ispred bolnice i postavila željezne klupe, i to sve za 1000000 km.Narode,ne dajmo nacionalnim strankama da nam komadaju zemlju,uzimaju i prodaju firme,institucije,bolnice...ostavljajući naše najmilije bez radnog mjesta,glad,siromaštvo.Potpisimo PETICIJU,izadimo na ulice,mi to možemo......

Gost#159 Jan 09, 2016, 01:45
zato sto je bolnica Abdulah Nakas" jedinstvena bolnica u centru grada, bolnica koja je napravljena na najsavremeniji nacin, bolnica koja je radila 24 sata za vrijeme rata, specijalno divni i nezamjenljivi doktor Abdulah Nakas koji je radio i dan i noc u najstrasnijim uslovima koji su ikada zapamceni. Ta bolnica nosi njegovo slavno ime. On je pravi heroj i jos stotine razloga.
Gost#160 Jan 09, 2016, 01:57
Zbog svih Izetbegovica koji postoje!
Gost#161 Jan 09, 2016, 02:06
Moja majka je lijecena u ovoj bolnici. Svi su bili divni posebno Nakas otac i sin. To je jedan od simbola svih građana Sarajeva. Stanovala sam u komsiluku i svaki dan isla u osnovnu i srednju školu pored te bolnice.
Gost#162 Jan 09, 2016, 02:06
Tuga I jad. Vec smo navikli da ostanemo bez svega onoga sto valja u ovom gradu :(
Gost#163 Jan 09, 2016, 04:07
jedna drzava jedan predsjednik jedna policija jedna profesionalna vojska isti zakon za sve...
Gost#164 Jan 09, 2016, 04:09
Sramota je zatvoriti ovu bolnicu sa zasluzenim imenom! kad nam je najvise trebala i radila bez ikakvog interesa, sad je hoce unistiti razbojnici za pare!
Gost#165 Jan 09, 2016, 04:31
Sumnjam da se ista pitamo al lakše mi ke barem javno reci NE gladnim guzicama koji zele sve da rasprodaju :-(
shonber#166 Jan 09, 2016, 05:45

Zatvaranje bolnice građana

Kriminal. Ajmo Bake, jebi nas.

Gost#167 Jan 09, 2016, 05:57
Sramota sta se radi. Ovo je udar na sve građane BiH, samo ne znam dokle ovako. Prevršili su svaku mjeru.
Gost#168 Jan 09, 2016, 06:12
Ovo bi trebao da potpiše svaki Sarajlija
Gost#169 Jan 09, 2016, 06:16
Najbolja bolnica sa najboljim osobljem!!
Gost#170 Jan 09, 2016, 06:18
Ako prođe zatvaranje ove bolnice,mi građani možemo se nadati samo još gorim stvarima! Ako uopšte ima još nešta gore!
Gost#171 Jan 09, 2016, 06:22
Slušajte vi bando parazitska, NE DAM OPĆU BOLNICU, NE DAM I TACKA. NE DAM DA ZATVORITE MJESTO KOJE JE ME DVA PUTA UČINILO NAJSRETNIJOM OSOBOM NA SVIJETU. NE DAM VAM DA NAM I DALJE KADETE ONO STO JE NAŠE. Pa zar vam nije dosta, pokrali ste cijelu državu, sada nam kradete i bolnice, uči ćete nam i u domove! Ma sikter vise, je li vam malo HARAMA!?! Da bog da svi pocrkali i sjeme vam se sturilo! Takvo zlo zemljom nije hodalo! M'RSSSS...
Gost#172 Jan 09, 2016, 06:34
Ova bolnica je spasila tolike zivote, tu mi se rodio sin, ziv i zdrav zahvaljujuci dr-u Abdulahu Nakasu i dr-ici Jasminki Gutic, tu su mi 2008 spasili zivot
Gost#173 Jan 09, 2016, 06:38
.Jer me se tiće. Prve godine rata, nazvao me je kuci Nakaš da mu pokušam obezbijediti kisik za bolnicu , što sam i učinio. Zvali su me i mnogi drugi i tražili za raznorazne usluge, od Mustafe Hajrulahovica Talihana , nacelnika civilnih i policijskih struktura i drugih.Sa nekima sam se svakodnevno susretao, kao što je Safet Zajko, Safet Isovic, a I Slvko Zelić koji mi je nudio po 30000 maraka za NORE - nišanske sprave.A lično me je zvao iz Lukavice jedan general , zaprijetivši mi da će podići avione i sravniti fabriku koja je u tim danima bila pod mojom kontrolom.Tog generala sam nasamario kada je poslao dva transportera u magacin gotovih proizvida , snajpera i svih ostalih nišanskih sorava, od puške do tenka. Nisu posumnjalu u mene i moje lažno ime (kojim me i danas iz šale neke ratne kolege zovnu) , pa kada su provalili u magacin koji se nalazio u srcu objekta bez dnevne svjetlosti, ja sam iskoristio trenutak njihove obuzetosti groznicom za velikim plijenom. i isključio glavnu strujnu sklopku .Nastala je panika i istrčali glavom bez obzira, jer su posumnjali da im je napravljna klopka. Ta moja akcija je u mnogome ublažila do tada neviđenu snajpersku kamp,anju po Sarajevu. Samo sam tražio od Safeta Isovića I još nekih koji su pisali izvještaje , da se moje ime ne pominje u tim izvještajima po bilo kom osnovu. Nisam bolesnik od bilo kakve veličinea da jesam mogao sam se dokazivati kroz muziku, film i dr.gdje sam imao afinitet i prolaz. Do duše, nije se ćulo ni za Bakira Izetbegovića i pravo je iznanađenje bilo kada se ćulo nakon rata da Alija Izetbegovic ima sina. Culo se svakako kada je dobio posao da ustakli razrušeni grad i od tada ga krenulo. Nakon togavsu svakodnevno pristizale informacije o sve većoj brojnosti familije Izetbegovic, pa i ta da Bakir ima ženu doktoricu , koja se vratila iz izbjeglištvate te da je tokom rata u Zagrebu usavršila doktorske vještine na " Našoj Maloj Klinici"
Gost#174 Jan 09, 2016, 06:52
Potpisao sam peticiju zato što je ova bolnica jedna od najboljih u državi, i šteta je da propadne
johnnykola#175 Jan 09, 2016, 06:55

Potpisao sam i pored komentara seljačkog po primanju oca nakon višednevnog krvarenja iz nosa na ORL-u u Općoj bolnici: "Pa njemu ne ide krv iz nosa." Kravo jedna glupa, sad ti ovdje mogu napisati, da je ocu krvario nos tada kad ste nas primili, a što smo kući gledali danima i u enoromnim količinama, valjda bi završio na urgentnom prijemu. Time direktno dokazuješ kako si glupa k'o noć! Ali, evo, ni tebi ne želim nestanak radnog mjesta. Čisto po logici stvari, u trenucima teških nesreća, a i mimo toga, kako će svi stizati na Koševo? Mjesto da se otvaraju nove, MORONČINE zatvaraju postojeće bolnice. Zato potpis. I, da, ako se, kravuljino, prepoznaš i meni je mama bila doktorica, doktor Stevanović joj je svojom stručnošću dao još pola godine života, a ti ćeš ostati najobičnija mahalašica koja nije naučila osnove empatije, a ne šta drugo. A vjerojatno ovih dana pratiš šta se desilo Mahiru. I, kao, iščuđavaš se. E pa, i ti si problem s takvim svojim rečenicama. Da ne bude zabune, radi se o sestri kratke plave kose koja radi kod napirlitane doktorice ORL-ašice.