Peticija protiv gašenja bolnice Abdulah Nakaš
Re: Re: Demonstracije
#150: IZMETBEGOVICI - Re: Demonstracije
Moramo se organizovati sto prije!
Ovo je ponizavanje Sarajeva i sarajevskog duha!
Sebija i SDA razvaljuju ono malo sto je dobroh ostalo
Ljudi nisu ni svjesni koliko ce im ovo nastetiti. Ni dvije bolnice nisu dovoljne za ovaj grad. Izetbegovicka je orije godinu dana pricala kako je ova bolnica odlicna i moderna, i kako veoma dobro posluje i sada odjednom plasira pricu i lazi kako se ta bolnica ne isplati. SDA je krenula sa unistavanjem naroda i ljudskog dostojanstva. Ovo se ne smije dozvoliti, mi, gradjani moramo zastititi nasu bolnicu, zdravlje i stati im u kraj! Inace cemo svi umirati cekajuci na preglede, a ovu fasisticku gospodju nije briga za pacijente.
Zar da dopustimo da ime dr.Abdulaha Nakasa ode u zaborav,čovjek, pored velike stručnosti,uspjeo je u ratu da sačuva bolnicu,a da ne govorim koliko je pomogao bolesnim i ranjenim ljudima,koliko je značio za sarajlije .Kako znam za sebe,znam i za Vojnu bolnicu,sada Opću bolnicu dr.Abdulah Nakas.A ko je Sebija Izetbegović,nikad cula za nju nisam do dana kada je otela direktorsko mjesto u Općoj bolnici.I sta je ta žena uradila za ovih par godina direktovanja,osim što je zavela diktaturu,strah i trepet za uposlenike,još je popločala prostor ispred bolnice i postavila željezne klupe, i to sve za 1000000 km.Narode,ne dajmo nacionalnim strankama da nam komadaju zemlju,uzimaju i prodaju firme,institucije,bolnice...ostavljajući naše najmilije bez radnog mjesta,glad,siromaštvo.Potpisimo PETICIJU,izadimo na ulice,mi to možemo......
Potpisao sam i pored komentara seljačkog po primanju oca nakon višednevnog krvarenja iz nosa na ORL-u u Općoj bolnici: "Pa njemu ne ide krv iz nosa." Kravo jedna glupa, sad ti ovdje mogu napisati, da je ocu krvario nos tada kad ste nas primili, a što smo kući gledali danima i u enoromnim količinama, valjda bi završio na urgentnom prijemu. Time direktno dokazuješ kako si glupa k'o noć! Ali, evo, ni tebi ne želim nestanak radnog mjesta. Čisto po logici stvari, u trenucima teških nesreća, a i mimo toga, kako će svi stizati na Koševo? Mjesto da se otvaraju nove, MORONČINE zatvaraju postojeće bolnice. Zato potpis. I, da, ako se, kravuljino, prepoznaš i meni je mama bila doktorica, doktor Stevanović joj je svojom stručnošću dao još pola godine života, a ti ćeš ostati najobičnija mahalašica koja nije naučila osnove empatije, a ne šta drugo. A vjerojatno ovih dana pratiš šta se desilo Mahiru. I, kao, iščuđavaš se. E pa, i ti si problem s takvim svojim rečenicama. Da ne bude zabune, radi se o sestri kratke plave kose koja radi kod napirlitane doktorice ORL-ašice.
| This discussion has been closed. |