SPASIMO KASTEL
UNIŠTI SVE ŠTO STIGNEŠ JEBO ISTORIJU.
Za AntiZgradoljuba
Nažalost slučajno rođeni Banjalučanin
Dragi moji sugrađani, ljudi dobre volje.Kastel treba spasiti od urušavanja, ali ne na način da ga damo mafiji da ga koristi za svoje igrarije. Da li je izgradnja koštala 50 milona nečega. Ovdje se sa 2 milona "tuđih" para uslovljava da se tu učini zločin.Da li je neko zapamtio radne akcije.Ja mislim da bi se mogao organizovati dobar dio mladih Banjalučana da pomognu u organizovanom čišćenju i sanaciji Kastela. Stručni radovi -povjeriti građevincima na javni tender u Evropi a ne tri ponude kod ... Da ne bi pok.Danila Lazovića(slava mu i čast), koji je nas Banjalučane podsjetio da imamo Kastel i sada bi to bilo sve zatvoreno i devastirano.
Kastel sutra: Generacijama koje dolaze i koje vole ovaj grad želim da imaju Kastel kao istorijski spomenik prošlih vremena i mjesto za ugodan provod i druženje. dane plaćaju skupe kredite za pravljenje privatnih hotela i ....
Ljudi u gradskim opancima nemaju smisla za kulturu, tako da ih ni istoriske vrijednosti ne intersuju.Kastel je sinonim i zastitni znak grada Banjaluke i sramota je da propada, i sramota je da sadasnji stanovnici nista ne cine da zastire tu ljepotu i vriejdnosy istorije.Sramota da institut za zastitu spomenika i kulture RS I BIH nista ne cine, da gradskim vlastima pomognu da se iznadu rijesenja koja bi pomagla da se ovaj problem rijesi.Znam da novi prijedlozi za izgradnju hotelskih komplexsa, ako se to bude gradilo nesmije doci do promejne niti narusavanje postojeceg stanja glede istorije velicine Kastela.
| This discussion has been closed. |