Podrška reizboru dr Bakira Nakasa za direktora Opce bolnice SA

Quoted post

atropin

#622 Bakir Nakas

2013-03-16 14:04

Poštovani doktore Nakaš,

da ste u zadnjih dest godina barem jednom javno priznali da ste u rukama imali dokumentaciju o UNICEF- ovoj vakcini "euvax b" protiv hepatitisa b i DA JE ONA BILA NEKOMPLETNA, možda biste imali još veću podršku javnosti.
Ovako, u Federalnom ministarstvu zdravstva je nestala fascikla sa dokumentima prve registracije ove vakcine kako bi se uništili dokazi o tome koliko je UNICEF bio neodgovoran u tom projektu, a od suncokretnog Mesihovića i još suncokretnijeg Željka Lera ne možemo očekivati da o toj istini obavijeste javnost.Vi ste trenutno jedini svjedok koji može priznati istinu, a ne znamo da li hoćete.
Drugo, kao infektolog ste takođe mogli javno reći kako se prenosi virus hepatitisa b čime bi na stručan način objasnili da je UNICEF bez ikakve potrebe bo iglama 10 000 beba godišnje u zadnjih deset godina, što je oko 100 000 do sada. Naravno da su se novinari ismijavali na račun one Savićke jer nije medicinar, ali da ste se Vi oglasili Vaše tumačenje bi morali uvažiti jer imate  potrebnu stručnu spremu da tu medicinsku temu komentarišete.
Mogli ste građanima objasniti da se hepatitis b prenosi isključivo rizičnim spolnim kontaktima, iglom i direktnim miješanjem krvi nosioca i primaoca virusa. Trudnica činom poroda ne prenosi nužno virus svom novorođenom djetetu već samo ako dođe do otvorenih rana prilikom poroda carskim rezom ili intrauterinog krvarenja istovremeno i kod majke i kod djeteta, a takvi slučajevi se dešavaju vjerovatno triput u pet godina. I zbog tih nekoliko se iglama bode svako novorođeno dijete u BiH.
Pri tom, statistika kaže da u tih deset godina uopšte nije smanjen broj oboljelih, što znači da su male bebe bile pogrešno odabrana grupa za instrumente javnog zdravstva.
Hoću samo da kažem da svaki menadžer u zdravstvu ima tri vrste karakteristika koje se ocjenjuju, to su organizacijske sposobnosti, stručnost i ljekarska etika.Kako Vas možemo smatrati moralnim kad ćutite punih deset godina jer Vam je bila draža fotelja od zdravlja djece? Niste ništa bolji od one suncokretne Nade Koluder i dr. Čengića.
Dakle, progovorite i pokažite da bi se umjeli uhvatiti u koštac i sa visokom politikom kad našoj djeci potura "crne" načine zaštite zdravlja.
I nemojte misliti da podržavamo Seku Izetbegović. Ona je još gora od Vas. U njenoj bolnici i na njene oči se te iste bebe bodu u prvi dan života, a da ona nikad nije ni prstom makla da ih zaštiti. A osobno me veoma zanima kod koga je polagala predmet "Infektivne bolesti".

U nadi sam da mi nećete zamjeriti što Vam otvaram oči na možda grub i neprimjeren način. Da sam ikad imao prilike da Vas upoznam, u lice bih Vam tresnuo šta mislim. A vjerujte da nisam medicinski levat.

I, hoćete li konačno progovoriti, doktore Nakaš?

Replies


Gost

#630 Re: Bakir Nakas

2013-03-16 15:10:32

#622: atropin - Bakir Nakas

"Mogli ste građanima objasniti da se hepatitis b prenosi isključivo rizičnim spolnim kontaktima, iglom i direktnim miješanjem krvi nosioca i primaoca virusa."

Sta ima tu da se objasnjava. to i svako malo dijete zna! ako ste i vi imalo informisani, znali bi to! Tu ne treba nikakav doktor da daje informaciju! Ukljucite internet i vec imata punu informaciju!