Peticija Ambasadi SAD povodom preustroja FBiH

Quoted post


Gost

#57 Re: Re: Re:

2013-02-16 22:43

#50: Filip T. - Re: Re:

Mislim kao prvo da si ti nepismen covek jer ne pocinjes recenicu velikim slovom! Kao drugo realnost je u BiH da postoje dva entiteta , pri čemu FBiH sve teze podnosi ovaj način organizacije vlasti . Ne delim ja pravdu vec sam pročitao ustav drzave BiH i mog eniteta REPUBLIKE SRPSKE. Zelje su izraz nečijeg osecanja za nešto što podsvesno očekuje i prželjkuje , ali verujem da ti to nisi znao. BiH je gradjanska drzava ali i drzava tri naroda Srba, Hravata i Bosnjaka.

Replies

RBiH

#73 Re: Re: Re: Re:

2013-05-06 08:25:35

#57: - Re: Re: Re:

Za gospodina Filipa T,- ako može, postavio bih samo jedno pitanje.

Vi kažete, da postoje "dva" entiteta, tzv.  "Federacija" i tzv. "RS" i to je realnost.

Ako  ste Vi za povratak države RBiH i njenog jedinog i važećeg Ustava, onda, oba entiteta morali bi i da se ukinu kao takvi.

Kažete da "Federacija" sve teže podnosi ovakav način organiziranja vlasti, ali, mislite li, da je tzv. "RS" u boljoj poziciji oko toga?.

I, ovdje nisu samo nekakve "želje" kako ih Vi nazivate, nego su ovo stvarnosti, koje bi se morale dogoditi, odnosno, to je pravo svih nas u državi RBiH, da se jednom i zauvijek, vrati u život, i država RBiH, legalna i legitimna država svih njenih građana, kao i njen jedini i važeći Ustav, a tzv "Federacija" i tzv genocidna tvorevina "RS", moraju biti ukinute, jer kao takve su nevažeće i ništavne.

Dakle, država RBiH sa svim njenim građanima, bez obzira, kako se zvali itd. itd.

Mislim da Vam je jasno, šta ovim hoću reći!.

Hvala!.